Aardappelsoep maken is niet moeilijk

De meeste mensen eten niet zo heel vaak aardappelsoep, je kunt het immers niet kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Waarom eigenlijk niet? Het is echt super lekker.

Omdat je het niet kunt kopen moet je aardappelsoep dus echt zelf maken maar elke zelfgemaakte soep smaakt altijd weer naar meer. Ik weet niet waarom het is, maar veel mensen denken (onterecht) dat aardappelsoep maken heel moeilijk is maar dat is dus echt niet waar, kijk maar naar onderstaand recept.

Zelf zou ik een stuk rookworst toevoegen als ik deze soep als maaltijdsoep gebruik. Ik weet het, dat is minder gezond maar het is wel heel erg lekker. Als alternatief kun je een magere rookworst toevoegen of fijn gesneden stukjes achterham (kijk, nu is de soep al weer een stukje gezonder / met minder vet) In het onderstaande recept maak ik de soep vegetarisch.

Met dit recept kun je aardappelsoep maken voor ongeveer 4 hongerige magen

Ingrediënten voor aardappelsoep:

  • 300 gram aardappelen
  • 150 gram prei
  • 1 a 2 eetlepels bakproduct (boter/margarine/spul uit een knijpfles)
  • 1 liter bouillon
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • Verse peterselie (ben er zelf niet zo dol op dus ik laat deze kruiden altijd aan me voorbij gaan)
  • Eventueel rookworst, magere rookworst of achterham

zelfgemaakte aardappelsoep in een handomdraai

zelfgemaakte aardappelsoep in een handomdraai

Bereiding eenvoudige aardappelsoep:

  • Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden, dan zijn ze lekker snel gaar
  • De prei schoonmaken en in ringen snijden
  • Paprika schoonmaken, halveren, zaadjes er uit halen en dan in blokjes snijden
  • Ui pellen en in blokjes snijden
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olie of margarine en fruit de ui samen met de prei en de aardappelblokjes
  • Als de ui wat glazig gaat worden dan doe je de bouillon erbij
  • Laat de soep 10 a 15 minuten zachtjes koken, test even of de aardappels al gaar zijn
  • Even, ja heel even, met de staafmixer de soep een beetje pureren. Niet te lang, het moet geen gladde soep worden maar de aardappels moeten wel een beetje stuk
  • Nu de paprika erbij doen en de soep nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken
  • Eventueel garneren met een beetje peterselie
  • Schep de soep in een kom of diep bord, heet opdienen

Latest Comments

  1. Tom 6 januari 2014

Leave a Reply