Aardappelsoep met knoflook

Zin in een stevige soep? Maak dan eens aardappelsoep met knoflook. Heerlijk voor de winterse dagen. Dit recept voor aardappelsoep is echt niet moeilijk om zelf te maken, er kan maar weinig mis gaan en je maakt in een handomdraai een flinke pan voor de hele familie.

Geen moeilijk gedoe, alle ingrediënten zijn overal voor weinig geld te koop dus bij ons thuis een blijvertje dit recept. Ik probeer het altijd wel zo te plannen dat ik de volgende dag niet een belangrijke afspraak heb en dat ik een uur in de wind stink door alle knoflook maar jemig, wat is dit lekker. Misschien wel de ideale zaterdagsoep? Ik zou zeggen: probeer het zelf maar uit

Met dit recept kan je 4 hongerige magen vullen

Ingrediënten aardappelsoep met knoflook

  • 1 liter vleesbouillon
  • 500 gram aardappels (kruimig)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Halve rode paprika
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 130 gram ontbijtspek (plakjes vleeswaren)
  • Versgemalen peper
  • 3 lente-uitjes

aardappelsoep met knoflook

Maak zelf aardappelsoep met knoflook

Hoe maak je de lekkerste aardappelsoep?

  • Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes
  • Ui pellen en snipperen
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden
  • Lente-ui in ringetjes snijden
  • Zet een soeppan op het vuur met een beetje olie en fruit de uien met de uitgeperste knoflook
  • Doe de aardappelblokjes erbij en die bak je ook nog eens 3 minuten mee
  • Nu kan je de bouillon erbij doen samen met de tijm, breng de soep aan de kook
  • Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken
  • In een koekenpan bak je de plakjes ontbijtspek krokant samen met de blokjes paprika en de lente-ui ringetjes
  • Hou 4 plakjes spek apart en de rest kan je fijn snijden
  • Pureer de soep die nu gaar is met een staafmixer tot je een redelijk gladde soep hebt
  • Schep nu het spek, lente-ui, paprika mengsel door de soep en roer goed door
  • Breng de soep op smaak met wat versgemalen peper
  • Schep de soep in kommen en garneer met een uitgebakken spekreepje

 

Leave a Reply