Bloemkoolsoep met prei en spek recept

Bloemkoolsoep maken is eigenlijk heel eenvoudig. Het grappige is dat kinderen die zeggen dat ze niet van bloemkool houden vaak zitten te snullen van bloemkoolsoep. Nog een goede reden om eens zelf bloemkoolsoep te maken. Het zou wel eens een prima manier kunnen zijn om je kinderen te laten wennen aan de smaak.

Deze bloemkoolsoep heeft een heel zachte smaak. Het beste seizoen om bloemkool te kopen is bijna het hele jaar, alleen de maanden december, januari en februari zijn minder geschikt om aan verse bloemkool te komen.

Bloemkool bevat veel vitamine C, maar daarnaast zijn ook vitamine B1, B2, B6, B11 en B12 aanwezig. Bloemkool bevat  helemaal geen vet, dat is goed nieuws voor mensen die een paar kilo willen afvallen.

Dit recept is goed voor minimaal 4 personen

Ingredienten voor bloemkoolsoep

  • 1 bloemkool (tje)
  • 75 gram ontbijtspek
  • 1 liter bouillon
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
bloemkoolsoep maken is heel eenvoudig met dit lekkere recept

bloemkoolsoep maken is heel eenvoudig met dit lekkere recept

Hoe maak je lekkere bloemkoolsoep?

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes
  • Maak de ui schoon en snipper de ui
  • De prei schoonmaken en in ringen snijden
  • De paprika wassen, halveren, de zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olie en bak daarin de uien en de prei (4 a 5 minuten)
  • Doe nu de bouillon bij de ui en prei en breng de soep aan de kook, laat de soep 5 minuten zachtjes koken
  • Doe nu de bloemkoolroosjes in de soep en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Ondertussen zet je een koekenpan op het vuur en daarin bak je het ontbijtspek krokant samen met de blokjes paprika
  • Als de soep 10 minuten heeft gekookt met de bloemkool er in dan haal je de soep van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Schep de bloemkoolsoep in soepkommen en schep over elke kom een beetje gebakken ontbijtspek met paprika

 

Latest Comments

  1. Ria Buteijn 11 oktober 2015

Leave a Reply