Broccoli bloemkoolsoep met Roquefort

Ik ben een fan van blauwader kazen. Er staan er al heel wat op deze website. Ook nu weer een lekker recept met broccoli, bloemkool en een blauwader kaas, Roquefort. De broccoli en de bloemkool zijn heel zacht van smaak, daar mag best een lekker pittige smaak tegenover staan, zoals Roquefort.

Als je geen fan bent van bloemkool dan kan je ook dit recept een proberen, dat is een recept voor broccolisoep met blauwe kaas.

Goed, we gaan nu dus lekkere soep maken met broccoli en bloemkool samen in een pan. Het recept is goed voor 4 personen.

In deze soep zit geen vlees of vis verwerkt dus ook geschikt voor vegetariers (dan wel groentebouillon gebruiken)

 

Ingrediënten voor deze heerlijke soep

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 300 gram bloemkool in roosjes
  • 1 liter bouillon
  • 75 gram Roquefort in kleine blokjes
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Snufje Cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak
met broccoli en bloemkool kan je heerlijke soepen maken

met broccoli en bloemkool kan je heerlijke soepen maken

Hoe maak je broccoli bloemkoolsoep?

  • De ui snipperen
  • Olie in de soeppan verhitten en daarin de gesnipperde ui zachtjes aanbakken tot de ui wat glazig gaat worden (3 minuten) beetje cayennepeper over de uien strooien (niet te veel, is scherp spul) samen met de uitgeperste knoflookteentjes
  • Nu de bouillon toevoegen samen met de broccoliroosjes en de bloemkoolroosjes
  • Breng de soep aan de kook en laat de soep nog 10 a 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de groente gaar is
  • Schep nu een broccoliroosje en een bloemkoolroosje uit de pan, die gaan we voor de garnering gebruiken. De roosjes in kleine stukjes snijden.
  • Met een staafmixer gaan we nu de soep pureren tot een redelijk gladde massa
  • Haal de pan van het vuur en schep de crème fraiche en de blokjes Roquefort door de soep en roer de soep even door tot de kaas gesmolten is
  • Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen
  • Schep de soep in de soepkommen en garneer met de roosjes die je apart hebt gehouden

Eet smakelijk

Oh ja, als je geen Roquefort in huis hebt maar wel een andere lekkere blauwe kaas dan kan je die natuurlijk ook gebruiken om deze soep te maken.

 

Leave a Reply