Broccolisoep met spicy kipreepjes

Broccolisoep is heerlijk, vooral als je deze soep combineert met een lekkere pittige smaak, anders is het snel een ‘laf’ soepje. Wat dacht je van lekker spicy kipreepjes door of over de broccolisoep? Heerlijk!

De kipfilet was in de aanbieding dus dan koop ik meteen flink in. Natuurlijk moet je de kip niet over de datum laten gaan dus ik heb me uitgeleefd met de kip. Ik heb een vrij basic broccolisoep recept genomen en los de kipreepjes gebakken met zo’n kruidenmix (type lekker pikant) De broccolisoep eigenlijk heel standaard gemaakt en dan als laatste de kipreepjes op de soep gedaan.

Even een tip: wat ik zelf niet handig had gedaan was het volgende, ik had de kipfilet wel in stukjes gesneden maar de reepjes waren nog steeds vrij groot. Soep wil je met een lepel eten dus de kipreepjes moeten wel zo klein zijn dat je ze in een keer kan opeten, je wil niet met mes en vork in een soepkom de kip nog in hapklare stukjes snijden. Dus: kipreepjes lekker klein houden.

Ingrediënten voor deze broccolisoep met kip

  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • Beetje olijfolie
  • 4 eetlepels  crème fraîche
  • 250 a 300 gram kipfilet
  • Kruidenmix voor kip in spicy variant (of je maakt zelf een lekkere kruidenmix)
  • Peper en zout naar smaak
Broccolisoep met spicy kipreepjes

Broccolisoep met spicy kipreepjes, ooit gemaakt om de kipfilet nog op te maken voor het over de datum zou gaan maar het is nu een standaardrecept geworden, zo lekker was het

Bereiding

  • Beetje olie in de soeppan doen en verhitten
  • Uitje snipperen en aardappel schillen en in kleine blokjes snijden
  • Uitje en aardappelblokjes even fruiten in de pan
  • Bouillon erbij en dan de broccoliroosjes in de pan doen
  • De soep aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten koken op een laag vuurtje
  • Ondertussen de kipfilet in kleine reepjes snijden en door de spicy kruidenmix rollen
  • In een koeken pan met een beetje olie de kipreepjes opbakken tot mooi bruin en gaar zijn
  • Als de soep klaar is met een staafmixer de soep pureren en evt. op smaak brengen met wat peper en zout (let op de kipreepjes zijn ook al spicy dus niet te veel zout in de soep doen)
  • De soep in soepkommen scheppen en in iedere kop een lepeltje crème fraîche doen en dan met de lepel een roerende beweging maken, dan krijg je zo’n mooie ‘swirl’
  • Nu nog even de kipreepjes op de soep leggen en klaar is je broccolisoep met spicy kipreepjes

Serveer met lekker donker stokbrood met kruidenboter en dan is deze soep prima als maaltijdsoep te gebruiken

Leave a Reply