Broccolisoep recept met blauwe kaas en pijnboompitjes

Dit is een recept voor heerlijke en eenvoudige broccolisoep. Lekker pittig van smaak door de blauwe kaas en natuurlijk lekker veel groente (en dus ook lekker vitamientjes op tafel) Soep maken is een perfecte manier om wat meer groente te eten. Ook de grote merken soep in blik spelen in op dit gegeven. Waar ze de hoeveelheden vandaan (hoeveelheid groente per blik) snap ik nog niet helemaal, het lijkt me soms wat overdreven maar we kunnen het er wel over eens zijn dat er veel groente zit in de deze broccolisoep.

In dit recept gebruik ik Danish Blue als kaas maar je kunt ook andere soorten blauwe kaas gebruiken. Ik heb gekozen voor Danish Blue omdat dat meestal de goedkoopste blauwschimmelkaas is in de winkel.

Met dit recept kun je voor 4 personen broccolisoep maken

 

Wat gaat er in het recept voor broccolisoep met blauwe kaas?

  • 1 eetlepel boter (of olie)
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram Danish blue
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 handje pijnboompitjes
Broccolisoep met lekkere blauwe schimmelkaas

Broccolisoep met lekkere blauwe schimmelkaas

Broccolisoep maken met blauwe kaas, hoe doe je dat?

  • Pel en snipper de ui
  • Schil de aardappel en snij de aardappel in kleine blokjes
  • Zet dan een pan op het vuur met een beetje boter er in
  • Laat de boter smelten en bak de uiensnippers en de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten op laag vuur
  • Nu de broccoliroosjes erbij doen en nog eens 5 minuten laten sudderen
Roosjes snijden voor de lekkerste broccolisoep

Roosjes snijden voor de lekkerste broccolisoep

  • Doe nu de bouillon in de pan en kook de soep nog 15 minuten tot de aardappelblokjes gaar zijn
  • Ondertussen de Danish blue verbrokkelen in kleine stukjes en nog even apart houden
  • Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan
  • Pureer de broccolisoep met een staafmixer
  • Roer nu ¾ van de Danish blue door de soep en verwarm de soep nog even tot alle kaas gesmolten is
  • Even proeven en peper en zout naar smaak toevoegen
  • Schep de broccolisoep in kommen en garneer de soep met de overgebleven Danish blue en de geroosterde pijnboompitjes

Leave a Reply