Champignonsoep met Doesburgse mosterd

Eigenlijk zou ik geloof ik moeten zeggen Doesburgsche mosterd, ik hoop dat ze het me vergeven. Het is in ieder geval heerlijke mosterd. Als je niet aan die Doesburgsche of Doesburgse mosterd kan komen dan kan je natuurlijk ook een andere grove mosterd gebruiken.

Ingrediënten voor  Champignonsoep met Doesburgse mosterd
  • Bakje champignons van 250 gram
  • 1 ui
  • Beetje boter om de uitjes en de champignons in te bakken
  • 8 dl. groentebouillon
  • 2 eetlepels Doesburgse mosterd
  • 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding van Champignonsoep met Doesburgse mosterd
  • Zet een pan op het vuur met 8 dl water en doe daar de bouillonblokjes bij (waarschijnlijk bijna 2 blokjes)
  • Pel de ui en snij de ui in blokjes
  • Maak de champignons schoon en snij de champignons in plakjes
  • Bak de ui en de champignons in een koekenpan met een beetje boter
  • Doe de gebakken champignons en uitjes bij de bouillon
  • Doe nu de 2 eetlepels Doesburgse mosterd bij de soep
  • Laat de soep nog ongeveer 10 minuten rustig doorkoken
  • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche door de soep

Serveer de soep met een dikke snee donker stokbrood met kruidenboter er naast

Champigononsoep met Doesburgse mosterd

Champigononsoep met Doesburgse mosterd

Leave a Reply