Courgettesoep recept met smeerkaas

Wist je dat je met smeerkaas een soepje heerlijk romig kan maken? Smeerkaas is dus niet alleen boterhammen maar ook voor soep.

Ik heb de laatste weken weer een courgettesoep tik, dus ineens merkte ik dat ik tot voor een week geleden nog geen enkel lekker courgettesoep recept op de site had staan. Ik dacht dat ik die al lang geleden op de site had gezet, nu dus even de schade inhalen. Er zijn trouwens veel soorten smeerkaas en met elke soort kan je deze soep maken maar mij bevalt de smeerkaas met sambal erg goed.

Voor een vegetarische variant van deze soep kan je de kipreepjes bijvoorbeeld vervangen door reepjes omelet, daarmee kan je ook leuk soepen garneren.

Deze courgettesoep is goed voor 4 personen

courgette

courgette even in stukjes snijden en dan bij de uien doen

Ingrediënten voor courgettesoep met smeerkaas

  • 800 ml bouillon
  • 2 courgettes
  • 1 flinke ui
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 kuipje smeerkaas met sambal
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • Beetje boter om in te bakken

Bereiding courgettesoep met smeerkaas

  • De uien pellen en in stukjes snijden
  • Zet een pan op het vuur met een beetje boter en bak de uien glazig
  • De courgettes in stukjes snijden en meebakken met de uien zodra die glazig beginnen te worden
  • Bak de groente ongeveer 6 minuten
  • Nu de bouillon toevoegen en de soep aan de kook brengen
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  • Roer nu de smeerkaas door de soep en roer tot alle kaas gesmolten is
  • Even proeven en naar smaak peper (versgemalen) en zout toevoegen
  • Schep de soep in kommen garneer met wat gerookte kipreepjes

Lekker met een pistoletje of vers stokbrood

Zo, de zaterdagmaaltijd is klaar!

 

Leave a Reply