Dikke zelfgemaakte preisoep met Boursin

Dikke preisoep, zo noemt men mijn gebonden preisoep altijd. Het is een favoriet soepje. Niet alleen bij mijn gasten, ook voor mijzelf is het een heerlijke, goed vullende soep die graag maak. Niet in de laatste plaats omdat het zo heerlijk simpel te maken is.

Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en prei is meestal heel goedkoop, een goedkoop soepje is in tijden van crisis ook nooit weg, en omdat je toch ook nog wel lekker en redelijk gezond wil eten is het een subliem recept. In de titel staat preisoep met Boursin, maar je kunt natuurlijk  ook kruidenkaas kopen van een huismerk. Dan maak je er echt een low-budget soepje van!

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor dikke preisoep met Boursin

  • 1 liter bouillon
  • 500 gram prei
  • Beetje olie
  • 1 pakje Boursin (of huismerk kruidenkaas)
  • Verse bieslook

Zelfgemaakte preisoep is een heerlijke budget-soep

Zelfgemaakte preisoep is een heerlijke budget-soep

Zelfgemaakte preisoep met Boursin in een paar stappen

In een paar stappen maak je heerlijke zelfgemaakte preisoep, lees maar even verder en je weet hoe je iedereen blij kan maken met een lekkere stevige preisoep

  • Zet de soeppan op het vuur met een scheutje olie
  • De prei in ringen snijden en even goed afspoelen onder de kraan
  • De prei in de soeppan fruiten (ongeveer 5 minuten is genoeg, een uitje erbij kan ook lekker zijn)
  • Dan de bouillon toevoegen en aan de kook brengen
  • Laat de preisoep ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken
  • Met een staafmixer de zelfgemaakte preisoep pureren
  • Zet het vuur nu heel laag en doe de Boursin door de soep en roer tot de Boursin helemaal gesmolten is
  • eventueel op smaak brengen met peper en zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met een paar sprietjes bieslook

Het is echt super simpel om te maken maar het is wel echt een lekker soepje, en toch ook nog heel budgetvriendelijk (en vegetarisch)

Iets meer pit in je zelfgemaakte preisoep?

Wil je iets meer pit? Bak dan een paar plakjes ontbijtspek uit en snij dat fijn, erg leuk om als garnering te gebruiken.

Latest Comments

  1. Eden Health 25 november 2013
    • admin 26 november 2013
  2. Henriette 5 december 2013
    • admin 8 december 2013
  3. Henriette 18 december 2013
    • admin 21 december 2013

Leave a Reply