Eenvoudig recept voor pompoensoep

Wat kan je doen met een grote pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk! Pompoensoep kan wel wat extra smaak gebruiken dus wees niet te zuinig met de zwarte peper.

Veel mensen weten niet wat ze pompoen aan moeten, met dit recept maak je heel eenvoudig een lekker romige soep met pompoenblokjes. De crème fraiche doe ik er het liefste pas bij in de soepkom zelf, dat staat mooi en iedereen kan de soep dan zo romig maken als hij/zij zelf wil. Tip: doe een mooie klodder crème fraiche in het midden van de soep en met een vork kan je strepen naar buiten trekken, dan krijg je een mooie ster vorm.

Bij de echte groenteboer is het trouwens vaak mogelijk om een halve pompoen te kopen, een hele is vaak wel erg groot als je alleen maar pompoensoep wil maken.

pompoenen voor pompoensoep

pompoenen voor pompoensoep

Dit is een recept voor 4 personen

Ingrediënten voor romige pompoensoep

  • 500 gram pompoen blokjes
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon
  • 125 ml crème fraiche (zo’n klein bekertje)
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 laurierblaadje
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje olijfolie om de ui en pompoenblokjes in te bakken

Hoe maak je pompoensoep?

  • De pompoen in blokjes snijden
  • Ui pellen en snipperen
  • Zet de soeppan op het vuur met een beetje olijfolie
  • De uien met de geperste knoflook zachtjes opbakken (3 minuten)
  • Dan de pompoenblokjes toevoegen en nog een paar minuten doorbakken tot ook de pompoen een mooi lichtbruin kleurtje krijgt
  • Dan de bouillon en het laurierblaadje toevoegen en de soep aan de kook brengen
  • Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Vis het laurierblaadje uit de soep
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Even proeven en de soep smaak brengen met royaal veel zwarte peper
  • De soep in kommen scheppen en heet serveren
  • In elke kom soep een lekkere klodder crème fraiche doen

Leave a Reply