Eenvoudige Franse uiensoep met kaaskorstje uit de oven

Dit soep recept voor Franse uiensoep is echt niet moeilijk en je steelt er wel show mee. Vooral door het korstje van brood met die heerlijke gesmolten kaas er over maakt dat het een heel professionele soep lijkt maar in werkelijkheid kan een kind de was doen (en dat vertellen we natuurlijk niet aan onze gasten)

Ingrediënten voor Franse uiensoep met kaaskorstje uit de oven
  • 500 gr. Uien
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • 2 el. Bloem
  • Beetje boter om de uien in te bakken
  • 1,5 liter bouillon
  • Een paar sneetjes stokbrood
  • Zakje geraspte kaas, liefst Gruyère
  • Zout en versgemalen peper
Bereiding Franse uiensoep met kaaskorstje uit de oven
  • Pel de uien en snij de uien in ringen
  • Maak de teentjes knoflook vast schoon
  • Zet een flinke pan op het vuur en smelt de boter
  • Als de boter gesmolten is doe je de uien in de pan
  • Fruit de uien tot ze mooi glazig en een donker geel worden in ongeveer 20 a 25 minuten
  • Verwarm de oven vast voor (grill stand als je dat hebt)
  • Met een knoflookpers de knoflook toevoegen aan de uien
  • Doe nu de bloem erbij en ondertussen goed blijven roeren om klontjes te voorkomen
  • Na een paar minuten doe je er heel voorzichtig geleidelijk de bouillon erbij, ook nu goed blijven roeren
  • Laat de soep nu nog ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje koken
  • Ondertussen vast even de sneetjes stokbrood roosteren in de oven
  • Proef even hoe de smaak is en voeg daarna naar smaak zout en versgemalen peper toe
  •  Leg nu de geroosterde sneetjes stokbrood onder in de ovenvaste soepkommen
  • Schenk de uiensoep er over heen
  • Bestrooi de soep met de geraspte kaas
  • Zet de kommen soep in de oven (op grill stand) tot de kaas gesmolten is
  • Dien de soep direct op
  • Waarschuw je gasten dat de soepkommen heet zijn!

 

Een heerlijk en eenvoudig soep recept voor Franse uiensoep

Een heerlijk en eenvoudig soep recept voor Franse uiensoep

 

Leave a Reply