Eenvoudige gebonden champignonsoep

Dit is een eenvoudig recept  voor verse romige champignonsoep. De room culinair maakt de soep helemaal af en geeft de soep die lekkere volle smaak. Deze champignon cremesoep is lekker als voorgerecht, maar ook als maaltijd op zaterdag, met een stuk stokbrood erbij en een frisse salade. Als je van plan bent om een voorgerecht te maken bij een gigantisch diner is het misschien beter om een heldere champignonsoep te maken. Dat wekt meer de eetlust op zonder er meteen helemaal vol van te zitten. Onderstaand recept is goed voor 4 personen.

Ingrediënten voor eenvoudige gebonden champignonsoep

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram verse champignons
  • Scheutje olijfolie
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 6 deciliter krachtige bouillon
  • 2 deciliter room culinair
  • 1 eetlepel verse fijngeknipte bieslook
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding romige champignonsoep

  • Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij de champignons in niet al te dunne plakjes
  • Maak de sjalotjes schoon en snipper de sjalotjes
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  • Fruit de sjalotjes in de pan (5 min.) met het kerriepoeder (ja dat ruikt al heel erg lekker)
  • Maak de knoflook schoon en pers de knoflook uit boven de uien
  • Voeg nu de champignons erbij en bak de champignons nog een paar minuten mee
  • Doe nu de bouillon erbij samen met de room culinair
  • Breng de soep langzaam aan de kook en
  • Proef de soep en doe er naar smaak peper en zout bij
  • Schep de soep in de kommen en garneer de soep met een beetje verse fijngeknipte bieslook

Room culinair is perfect voor het maken van soep. De vettere roomsoorten gaan niet schiften bij verhitting, daarom is bijvoorbeeld slagroom handig in soepen. Als je toch een minder vet roomproduct wil gebruiken is room culinair erg handig, daarin zit maar 20% vet en door een speciaal bindmiddel gaat de room toch niet schiften.

Romige Champinonsoep

Deze romige Champinonsoep is heel eenvoudig en snel klaar

 

Leave a Reply