Gebonden mosterdsoep

Heerlijk recept voor de lekkerste gebonden mosterdsoep. Dit recept is goed voor 4 personen.

Mosterdsoep kan je meerdere manieren romig maken: in dit geval maken we doe soep lekker romig door te starten met het maken van een roux. Vlak voor het serveren doen we er ook nog lobbig gelagen slagroom bij met 2 eidooiers! Als deze soep nog niet romig genoeg is dan weet ik het niet meer!

We maken de soep lekker pittig door er nog wat spekjes en een beetje heel dun gesneden prei aan toe te voegen. Tip: deze soep is het lekkerste met vrij grove pittige mosterd, niet de gladde mosterdsaus kopen, dat is door de soep echt een stuk minder lekker. Grove Groningse mosterd is meestal erg lekker door de soep.

lekkere mosterdzaadjes voor grove mosterd

lekkere mosterdzaadjes voor grove mosterd

Recept voor gebonden mosterdsoep voor 4 personen

Ingrediënten voor gebonden mosterdsoep met spekjes en prei

  • 2 eetlepels grove scherpe mosterd
  • 1 liter bouillon
  • 30 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 125 gram spekjes
  • Halve prei

Hoe maak je gebonden mosterdsoep?

  • Smelt de boter in de soeppan
  • In een keer de bloem erbij doen en flink blijven roeren
  • Laat dit ongeveer 5 minuten garen op een laag vuur
  • Nu beetje voor beetje de bouillon toevoegen en elke keer goed roeren tot alles weer glad is
  • Als alle bouillon in de pan zit de mosterd toevoegen en weer even roeren
  • Breng de soep aan de kook en laat nog een paar minuten doorkoken
  • De prei in heel dunne ringetjes snijden
  • In een koekenpan de spekjes opbakken en na een paar minuten de preiringetjes toevoegen en die ook nog even meebakken
  • Ondertussen in een kom de slagroom lobbig kloppen en de twee eidooiers toevoegen en die ook nog even mee kloppen
  • Als de soep goed heet is haal je de soep van het vuur
  • Vlak voor het serveren de slagroom en de eieren toevoegen
  • Garneer de soep met een paar lepels spekjes met gebakken prei
  • Meteen warm serveren

Lekker met een stuk donker stokbrood. Als je er een lekkere groene salade bij doet heb je een prima maaltijd voor het weekend.

 

 

Leave a Reply