Gebonden pompoensoep met koriander

Pompoensoep maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit recept kan er maar weinig mis gaan.

De soep is vrij romig en deze gebonden pompoensoep mag je gerust stevig kruiden. Uiteindelijk is het ook een kwestie van persoonlijke smaak, dus goed proeven en dan bijvoorbeeld extra peper en zout toevoegen. Een extra bouillonblokje doet ook vaak wonderen als de soep te flauw van smaak is.

zin in andere pompoensoep? probeer dan eens dit recept

Wat gaat er in deze pompoensoep?

  • 900 gram pompoen in blokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram aardappel
  • Halve liter bouillon
  • Halve liter melk
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 eetlepels koriander
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel boter

pompoen voor de pompoensoep

pompoen voor de pompoensoep

 Hoe maak je gebonden pompoensoep?

  • Pompoen in blokjes snijden
  • Uien pellen en snipperen
  • Aardappels schillen in kleine blokjes snijden
  • Zet de soeppan op het vuur met wat boter en bak daarin de uien glazig (ongeveer 4 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die kort mee met de uien
  • Dan de aardappelblokjes en de pompoenblokjes toevoegen en deze ook nog 2 minuten meebakken
  • Nu kan de tomatenpuree erbij samen met het citroensap en de bouillon
  • Laat de soep ongeveer 35 minuten zachtjes doorkoken
  • Na 35 minuten de soep pureren met een staafmixer en dan de melk toevoegen
  • Even proeven en op smaak brengen met peper en zout
  • De koriander fijn hakken
  • Haal de soep van het vuur en roer de crème fraiche door de pompoensoep
  • Als laatste de koriander toevoegen en alles goed door elkaar roeren
  • Als de soep nog te flauw van smaak is extra peper en zout toevoegen of een bouillonblokje verkruimelen en deze toevoegen aan de soep
  • Serveer de soep heet (lekker met een stukje vers stokbrood)

 

 

Leave a Reply