Heldere preisoep maken zonder gedoe

Dit is een recept voor preisoep maken zonder gedoe. Huh? Ja, ik zocht een aantal maanden geleden zelf een recept voor snelle, eenvoudige preisoep en kon het eigenlijk niet goed vinden.

Er waren zat varianten met heel veel lekkere ingrediënten. Vaak in combinatie met aardappel, zalm, en zelfs met paling. Allemaal heel lekker, maar niet wat ik toen zocht.

Uiteindelijk dus zelf maar verzonnen hoe je preisoep maakt zonder al te veel poespas. Het moest dienen als een licht voorgerechtje dus ik wilde alle heftige smaken een beetje vermeiden, het moest een appetizer zijn, niet een soep waarna je meteen helemaal vol zit.

Uiteindelijk heb ik het zo gedaan:

 

Ingrediënten voor preisoep zonder gedoe

  • 1,5 liter bouillon
  • 2 mooie preien
  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Scheutje sherry (toch een klein beetje gedoe dus dit ingrediënt kan je ook weglaten)

Hoe maak je heldere preisoep?

  • Pel de uien en snipper de uien
  • Prei schoonmaken en in halve ringen snijden
  • Zet een pan op het vuur en smelt de boter
  • Als de boter gesmolten is de uien even fruiten met de kerrie erbij
  • Voeg nu de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  • Na 5 minuten koken doe je de prei in de pan
  • Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Als de soep klaar is nog een scheutje sherry door de soep gooien (hoeft niet per se hoor, is toch al weer een beetje gedoe)

Hoe gaar wil je de prei hebben? Wil je dat de prei helemaal zacht is, dan kun je de prei al eerder aan de bouillon toevoegen en als je wil dat het knapperig blijft dan doe je het wat later.

Heldere Preisoep zonder gedoe

Heldere Preisoep zonder gedoe

 

Latest Comments

  1. M. Giesen 2 september 2015
  2. Merel 24 oktober 2016

Leave a Reply