Italiaanse tomatensoep van verse tomaten

Dit is een recept om snel en eenvoudig verse Italiaanse tomatensoep te maken. We maken gebruik van verse tomaten dus die vitamientjes komen zomaar jouw kant op! Het recept is vrij eenvoudig en snel te maken door het gebruik van een aantal kruidenpoeders zoals knoflookpoeder, paprikapoeder en gedroogde basilicum. Natuurlijk kun je, als je voldoende tijd hebt, ook verse kruiden gebruiken. Dat is wel zo lekker maar voor dit tomatensoep recept wil ik juist laten zien dat je ook met heel eenvoudige middelen een heerlijke tomatensoep kunt maken zonder lang in de keuken te staan.

Ingrediënten Italiaanse tomatensoep

  • 6 Roma tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ liter groentebouillon (van een bouillonblokje)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • Een paar takjes verse basilicum (voor de garnering)
  • Peper en zout
  • Allesbinder

Bereiding verse Italiaanse tomatensoep

  • Zet een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie
  • Pel de ui en snij de ui in klein stukjes
  • Bak de ui tot hij glazig is (5 minuten)
  • Snij de Romatomaten in stukjes en bak de stukjes verse tomaat nog even kort mee met de uien
  • Doe nu de bouillon erbij
  • Breng de soep aan de kook en laat nog ongeveer 15 minuten op laag vuur doorkoken
  • Zeef de soep
  • Pers met de bolle kant van een lepel al het vocht uit de tomaten in de zeef
  • De gezeefde soep gaat weer terug in de pan
  • Doe nu de kruiden bij de soep (dus knoflookpoeder, paprikapoeder en de gedroogde basilicum)
  • De tomatensoep weer rustig aan de kook brengen
  • Even proeven en op smaak brengen met wat peper en zout
  • Met allesbinder kan je soep nog een klein beetje binden (kan natuurlijk ook met een maïzena papje)
  • Soep in de kommen scheppen en garneren met een takje verse basilicum

Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Je zou de soep ook nog kunnen aankleden met wat stukjes wortel of met bijvoorbeeld gehaktballetjes. Wat ik zelf graag doe is verse pasta toevoegen aan de soep, voor dit recept zou bijvoorbeeld lekkere verse ravioli toevoegen. Dan is het in een keer meer een maaltijdsoep, heerlijk voor na het sporten op zaterdag. Stokbroodje erbij of een frisse salade en dan heb je no time een gezonde maaltijd met vrij veel groente.

Italiaanse tomatensoep van verse tomaten

Italiaanse tomatensoep van verse tomaten

Leave a Reply