Kaaskletskoppen als garnering voor de soep

Soep garneren kan op heel veel manieren. Deze garnering is voor de echt smulpapen.

Het is super simpel om zelf te maken maar het ziet er vaak schitterend uit, van die dunne kaaskoekjes, ook wel kaaskletskoppen genoemd.

Wat heb je nodig om kaaskletskoppen te maken?

Een oven, bakplaat, bakpapier en een plat pannenkoekenmes

Ingredienten: daar zijn we snel mee klaar, je hebt alleen maar geraspte belegen kaas nodig

Hoe maak je kaaskletskoppen?

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een paar hoopjes geraspte kaas. Beetje uitspreiden maar niet teveel, anders verliest het kaaskoekje zijn stevigheid en krijg je hem nooit meer netjes los zonder te breken.

Zet nu de bakplaat met de hoopjes geraspte belegen kaas in de oven. Na ongeveer 10 minuten is de kaas gesmolten en krokant geworden. Als de koekjes er mooi uit zien zijn ze klaar.

Laat de koekjes een beetje afkoelen en steek ze los met een pannenkoekenmes.

Leg de koekjes op de soep als garnering of in het geval van een stevige romige soep: steek ze schuin in de soep, per twee koekjes.

Uhhm je kunt ze ook gewoon los opeten zonder soep. Veel mensen vinden juist de gesmolten en dan weer krokant geworden kaas van een tosti het lekkerste van de hele tosti, dat is een beetje hetzelfde als deze kaaskletskoppen.

Nou veel bakplezier met dit recept voor kaaskletskoppen, ik ben benieuwd hoeveel kaaskoekjes al opgegeten zijn voor ze in de soep terecht komen 😉

geraspte belegen kaas is alles wat je nodig hebt voor kaaskletskoppen

geraspte belegen kaas is alles wat je nodig hebt voor kaaskletskoppen

Latest Comments

  1. niels 6 oktober 2013

Leave a Reply