Kerriesoep met banaan

Het klinkt raar maar je leest het goed: banaan door de soep. Even wennen maar het smaakt prima.

Ingredienten voor Kerriesoep met banaan

  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 tl. Kerriepoeder (mag best een scherpe kerrie zijn)
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 2 bananen
  • Scheutje slagroom (of een andere soort room)
  • Croutons
  • 25 gram maizena (om de soep te binden)

Bereiding van Kerriesoep met banaan

  • Breng de bouillon in een pan aan de kook, voor de bouillon kan je gewone bouillonblokjes gebruiken
  • Pel de bananen
  • Prak de bananen op een bord fijn met een vork
  • Kerriepoeder en paprikapoeder door de bananen prakken
  • Maak er een papje van door er een soeplepel bouillon uit de pan bij te doen
  • Het bananenpapje kan nu bij de bouillon
  • Even goed doorroeren
  • Doe de maizena in een kommetje en doe er een klein beetje water bij, roeren tot je glad papje hebt.
  • De maizena nu door de soep roeren
  • Een scheutje room door de soep maakt het feest compleet
  • Schenk de soep in kommen en doe er croutons overheen als garnering. Je kan natuurlijk ook garneren met gefrituurde uitjes, of wat verse bieslook.
Kerriesoep met banaan vreemd maar wel lekker

Kerriesoep met banaan vreemd maar wel lekker

 

Leave a Reply