Kippensoep met een oosters tintje

Deze kippensoep is heel eenvoudig zelf te maken, en toch is deze soep een beetje anders dan anders. Je zou deze soep ook Thaise kippensoep kunnen noemen maar dan zou je er eigenlijk bijvoorbeeld ook citroengras en nog wat hete specerijen doorheen moeten gooien. Door de kokosmelk krijgt de soep wel een beetje een oosters tintje. Ook de reepjes gebakken ei geven een leuk effect aan deze soep.

Perfect voor de zaterdag, voor veel gezinnen is dat de soep-met-brood dag. Geen moeilijk gedoe met hele stukken kip, gewoon simpel met kipfilet.

In dit recept maken we gebruik van gembersiroop. Veel mensen beginnen al te gruwen bij het woord gember (had ik ook), maar gembersiroop is heel lekker zoet en heeft niets met die bittere zooi te maken hoor, laat je dus niet meteen afschrikken.

 

Ingrediënten voor kippensoep met oosters tintje

  • 200 gram kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 deciliter kokosmelk
  • 2 eitjes
  • 3 lente uien
  • Een handje taugé
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding oosterse kippensoep

  • Begin met de kipfilet in kleine reepjes te snijden
  • De lente uitjes in dunne ringen snijden
  • Doe de kippenbouillon in de pan samen met de reepjes kip en breng het aan de kook
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de kipreepjes gaar (controleer dit even, kip die niet gaar is, is vragen om problemen)
  • Ondertussen in een koekenpan de eieren bakken en daarna in dunne reepjes snijden
  • Was de taugé en de lente-uitjes onder de kraan
  • Als de soep 15 minuten gekookt heeft en de kip gaar is dan voeg je de kokosmelk toe samen met de lente-uitjes, taugé en gebakken ei reepjes
  • Doe ook de gembersiroop in de pan
  • Nog even de soep goed doorverwarmen
  • Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen

Variatietip om de soep iets pittiger te maken: doe er eens een eetlepel zoete chilisaus doorheen

Kippensoep met een oosters tintje is eenvoudiger dan je zou denken

Kippensoep met een oosters tintje is eenvoudiger dan je zou denken

Leave a Reply