Makkelijke tomatensoep van gezeefde tomaten

Zelf tomatensoep maken hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Bovendien is deze tomatensoep lekker goedkoop, altijd fijn als je wat geld wil besparen op je boodschappen en toch lekker en gezond wil eten.

Doordat we gezeefde tomaten uit een pakje gebruiken kan je binnen een kwartier een lekker tomatensoepje maken. Als laatste doen we wel een lekkere klodder creme fraiche doorheen, de soep is daardoor lekker romig.

Ingrediënten voor makkelijke tomatensoep met gezeefde tomaten

tomatensoep van gezeefde tomaten met creme fraiche

tomatensoep van gezeefde tomaten met creme fraiche

  • 500 ml bouillon
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel lente-ui
  • Snuf oregano
  • Snuf basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • Klein beetje boter

Hoe maak je tomatensoep van gezeefde tomaten?

  • Zet een pan op het vuur met een beetje boter
  • De ui snijden in blokjes
  • Bak de uien tot ze een beetje glazig worden, de laatste minuut de knoflook mee verwarmen
  • Doe nu de bouillon en de gezeefde tomaten erbij in de pan
  • Een beetje basilicum en oregano toevoegen
  • Laat de soep zachtjes 10 minuten doorkoken
  • De lente-ui in dunne ringetjes snijden, in de tomatensoep doen en nog 2 minuten laten door sudderen
  • Schep de soep in kommen en doe in iedere kom een lepel creme fraiche doen

Zo zie je maar dat je helemaal niet lang in de keuken hoeft te staan voor een makkelijk zelfgemaakt soepje. Je kunt natuurlijk ook nog soepballetjes toevoegen of wat extra groente of een beetje gekookte pasta, dan is de soep lekker stevig en gevuld! Je kunt op basis van deze soep oneindig veel variaties maken, die komen ooit ook nog wel op deze site maar wees vooral niet te bang om zelf extra lekkere dingen toe te voegen aan dit recept.

Leave a Reply