Minestronesoep maken

Minestronesoep maken kan op 1000 manieren. Elke Italiaanse mama zal beweren dat haar recept het lekkerste is.

Het zijn recepten die vaak van generatie op generatie over gaan. In ieder geval hoort er wel groente in minestronesoep en natuurlijk ook pasta en witte bonen.

Het recept voor deze minestronesoep is lekker eenvoudig. Je kunt het nog veeeeeel ingewikkelder maken maar waarom zou je? Deze soep is al heel erg lekker. Het eitje in de soep maakt het ook lekker vullend. Je kunt de soep dus ook prima als maaltijdsoep gebruiken. Serveer er lekker ciabatta bij eventueel met een lekkere pastasalade.

Dit recept voor minestronesoep is goed voor 4 personen

 

Ingrediënten voor minestrone soep

  • 1 liter bouillon
  • 1 potje of blikje witte bonen van 350 gram
  • 250 gram soepgroente (liefst grof gesneden)
  • 100 gram pasta schelpjes
  • 4 eieren
  • Handje geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
pasta hoort echt thuis in minestronesoep

pasta hoort echt thuis in minestronesoep

Hoe maak je eenvoudige minestronesoep

  • Breng in een pan de bouillon aan de kook
  • Spoel ondertussen de bonen af in een vergiet en laat ze even uitlekken
  • Doe de soepgroente in de pan samen met de pasta en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken. Bij de pasta moet je even op het pak kijken: verse pasta is in 5 minuten gaar en droge pasta heeft vaak 15 minuten nodig. Er bestaat ook speciale pasta voor in de soep van bijvoorbeeld Grand’Italia (pasta per zuppa conchigliette) die is ook in 5 minuten klaar (al dente) Pas het moment waarop je de pasta in de soep doet daar op aan.
  • Ondertussen de eieren hard koken in een apart pannetje, pel de eieren en snij elk ei in tweeën
  • Na 15 minuten de witte bonen in de minestronesoep doen en nog twee minuten verwarmen samen met de eieren, voorzichtig met roeren anders gaan de eieren stuk (als de eieren nog goed warm zijn kun je de eieren ook vast in de soepkom doen en dan de soep er overheen schenken)
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Schep de soep in soepkommen en strooi er wat geraspte kaas overheen

 

 

Leave a Reply