Mosterdsoep met spekjes

Eigenlijk kunnen mosterdsoep en spekjes niet zonder elkaar. De spekjes maken de soep lekker pittig en zout.

Mosterdsoep is niet moeilijk om zelf te maken. Je zou misschien denken dat het heel moeilijk is om zelf te maken omdat deze soep in de supermarkt altijd in kleine luxe blikjes zit of een mooie stazak maar geloof me, deze luxe soep kan je ook prima zelf maken.

Je kunt voor verschillende varianten van mosterd kiezen. Zelf kies ik het liefste een vrij grove mosterd (dus met de mosterdzaadjes nog zichtbaar in de mosterd) maar je kunt ook kiezen voor een meer gladde mosterd)

Dit recept is goed voor 4 koppen soep

 

Ingredienten Mosterdsoep met spekjes

  • 200 gram gerookte spekjes
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 lente-ui
  • 1 sjalotje
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 liter bouillon
  • 125 ml slagroom

mosterd

Je kunt zowel voor gladde als voor grove mosterd kiezen bij het maken van deze mosterdsoep met spekjes

Bereiding van deze lekkere mosterdsoep

  • Bak de spekjes uit in een koekenpan samen met het sjalotje en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Zet een soeppan op het vuur en laar hierin de boter smelten en voeg beetje bij beetje de bloem toe (blijf goed roeren!)
  • Zet het vuur zacht en laat de roux nog ongeveer 10 minuten garen
  • Nu kan de voorverwarmde bouillon erbij en blijf roeren tot je een gladde soep hebt
  • Laat de soep 8 minuten zachtjes koken
  • Ondertussen de lente-ui heel fijn snijden
  • Na 8 minuten kan de lente-ui in de soep, samen met de slagroom en de mosterd
  • Roer het geheel 2 minuten goed door maar breng de soep niet meer aan de kook
  • Schep de soep in de soepkommen en verdeel de uitgebakken spekjes over de kommen
  • Warm opdienen

Variatietip: ook erg lekker met een scheutje witte wijn door de soep

Latest Comments

  1. Carina 6 april 2013

Leave a Reply