Mosterdsoep met zalm

Verwen jezelf eens met een luxe mosterdsoep met gerookte zalm. Moeilijk is het niet, wel heel erg lekker.

Deze mosterdsoep is heerlijk romig door de creme fraiche en de roux.

Smaakt heerlijk bij een vers afgebakken stokbrood (vooral die bruine veelgranen Boulogne is erg lekker, beetje kruidenboter er op en smullen maar)

Deze soep is in ongeveer 20 a 30 minuten klaar en is eenvoudig zelf te maken.

Met dit recept heb je genoeg soep voor 4 personen

 

Ingredienten voor mosterdsoep met zalm

  • 1 liter bouillon
  • 150 gram gerookte zalmfilet (in dunne reepjes snijden)
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels “gladde” mosterd
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 prei
  • Mespuntje kerriepoeder

gerookte zalm

Gerookte zalm door de mosterdsoep voor een extra luxe soep

Hoe maak je lekkere mosterdsoep met zalmsnippers?

  • De sjalotjes schoonmaken en snipperen
  • Zet een pan op het vuur met de boter en bak daarin de sjalotjes met de kerrie tot ze mooi glazig zijn
  • Zet het vuur laag. Dan de bloem toevoegen en met een houten lepel goed blijven roeren. De bloem in 3 minuten onder voortdurend roeren gaar laten worden.
  • Nu kan je langzaam de bouillon toevoegen en blijf goed roeren
  • Breng de soep aan de kook
  • Ondertussen de prei in heel dunne ringetjes snijden
  • Als de soep kookt de prei toevoegen samen met de twee soort mosterd en nog 5 a7 minuten door laten koken
  • Zet het vuur nu laag en roer de creme fraiche door de soep en voeg de reepjes gerookte zalmfilet toe en verwarm de soep nog heel even (niet meer laten koken)
  • maar smaak peper en zout toevoegen (rustig aan met het zout, de zalm is ook al zout)
  • Schep de soep in kommen en serveer met een lekker stukje stokbrood met kruidenboter

 

Latest Comments

  1. h 23 februari 2013
  2. Gerard 30 oktober 2014
    • admin 31 oktober 2014

Leave a Reply