Pindasoep maken met een simpel recept

Dit recept is geschikt om voor 4 personen een heerlijke pindasoep te maken.

Pindasoep is denk ik een beetje over komen waaien uit de Surinaamse keuken maar dit recept heeft iets meer Aziatische invloeden. Door het gebruik van sambal, rode peper en ketjap is de soep lekker pittig. Ben je niet zo van de spicy soepjes dan kan je de sambal en peper weglaten.

In heel veel pindasoep recepten zit kip, natuurlijk kan je die alsnog toevoegen maar dit recept voor pindasoep is vegetarisch. In dit recept gebruiken we lente-ui als groente maar je kunt er natuurlijk ook andere lekkere groentes doorheen doen, denk maar eens aan taugé of paksoi of doe er nog wat mais doorheen.

Vroeger was pindasoep gewoonweg niet te koop maar sinds de luxe soepen in een stazak kan je het ook in de supermarkt kopen maar waarom zou je dat doen? Pindasoep maken is heel eenvoudig dus: schort voor en aan de slag, we gaan zelf lekkere pindasoep maken.

pindasoep maken met een lekker en eenvoudig recept

pindasoep maken met een lekker en eenvoudig recept

Wat gaat er in deze pindasoep?

  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 7 flinke lepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Gefrituurde uitjes om mee te garneren

Pindasoep maken, hoe doe je dat?

  • Begin met de lente-uitjes in heel dunne ringetjes te snijden
  • De peper in de lengte doormidden snijden en de zaadjes verwijderen, daarna de peper ook in dunne ringetjes snijden
  • Breng de bouillon aan de kook in een flinke pan
  • Als de bouillon kookt voeg je de pindakaas toe en je blijft goed roeren tot de pindakaas helemaal is opgelost, je soep is nu al een beetje gebonden als het goed is
  • Voeg nu de dunne ringetjes lente-ui toe samen met de sambal badjak, peper ringetjes, en de ketjap
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout maar dat is waarschijnlijk niet nodig
  • Roer het geheel weer goed door en laat de soep nog heel eventjes (minuut of 3) zachtjes doorkoken
  • Schep de soep in kommen en garneer de pindasoep met een lepeltje gefrituurde uitjes
pindakaas is één van de belangrijkste ingredienten voor pindasoep

pindakaas is één van de belangrijkste ingredienten voor pindasoep

 

 

Leave a Reply