Recept bloemkoolsoep met spek (eenvoudig)

Kinderen en bloemkool is nooit een gelukkige combinatie geweest. Zeker niet met de tot snot gekookte bloemkool zoals we zelf vroeger moeten eten, gelukkig is dat al beter geworden, we koken de bloemkool niet meer tot snot en dat is een hele verbetering maar nog altijd zeggen kinderen: Bloemkool?? Nee, dat lust ik niet!

Wat je eens zou kunnen proberen is bloemkoolsoep maken, dat vinden ze vaak dan juist weer heel lekker.

Uitgebakken spek kennen ze al van de pannenkoeken, daar kan je ook mee scoren bij de kleine hummeltjes .

Voor deze soep heb je verder weinig bijzondere ingrediënten nodig, handig voor de soep op zaterdag.

Ingrediënten bloemkoolsoep met spek

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 pakje gerookt spek (die langwerpige spekrepen, bij de vleeswaren)
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 bouillonblokjes
  • Peper en zout naar smaak

bloemkoolsoep

bloemkool? Daar kan je lekkere soep van maken!

Hoe maak je bloemkoolsoep klaar?

  • De bloemkool in roosjes snijden en wassen
  • De aardappel schillen en in blokjes snijden
  • In een pan met 750 ml water breng je de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes aan de kook
  • Als het water kookt doe je er de bouillonblokjes bij, de bloemkool en de aardappelblokjes koken dus gaar in de bouillon
  • De soep 15 minuten zachtjes door laten koken
  • Ondertussen in een droge koekenpan de spekrepen knapperig bakken, daarna even laten uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Laat 4 repen heel en de rest verkruimel je
  • Met een staafmixer pureer je de bloemkoolsoep
  • Roer de crème fraiche door de soep
  • Breng de soep op smaak met wat versgemalen peper en zout
  • De soep opscheppen in diepe borden of soepkommen en garneer de soep met de verkruimelde spekreepjes en leg een intact reepje dwars over de soepkom als garnering

Wedden dat de kinderen nu wel bloemkool lusten?

Oh ja, kinderen waarderen altijd de soepstengels of zo’n zoute stengel van bladerdeeg.

 

Leave a Reply