Recept voor romige bloemkoolsoep met gorgonzola

De milde en romige smaak van de bloemkool en de room in combinatie met de scherpe smaak van de gorgonzola maken dit bloemkoolsoep recept tot een groot succes.

Deze romige bloemkoolsoep is zonder vlees maar als je bloemkoolsoep met spekjes wil proberen dan kan je het natuurlijk toevoegen aan dit recept maar je zou ook dit recept kunnen proberen (ook heel erg lekkere bloemkoolsoep)

In dit recept gebruiken we gorgonzola maar als je een andere blauwaderkaas wil gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Voorbeelden van andere blauwader kazen: Stilton, Danish Blue, Bleu d’ Auvergne, Roquefort, Bleu des Causses of Rochebaron. Welke blauwschimmel kaas je gebruikt maakt niet zo heel veel uit voor dit recept. (oh jee, nu krijg ik vast een hele lading culinaire experts op mijn dak)

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep met blauwe kaas

  • 2 eetlepels boter of olie
  • 2 uien
  • 100 gram gorgonzola
  • ¼ liter slagroom
  • 1 liter bouillon
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak
blauwe kaas in de bloemkoolsoep maakt de soep lekker pittig van smaak

blauwe kaas in de bloemkoolsoep maakt de soep lekker pittig van smaak

Hoe maak je bloemkoolsoep met gorgonzola?

  • De ui pellen en snipperen
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olie en bak de uien een beetje aan (5 minuten) en pers het teentje knoflook uit boven de pan
  • Maak roosjes van de bloemkool, het groene blad en de dikke stronk gebruiken we niet
  • Doe nu de bouillon bij de uitjes en de knoflook en doe de bloemkoolroosjes in de pan
  • De soep verwarmen tot hij kookt en dan nog 15 minuten zachtjes door laten koken, voel na 15 minuten even of de bloemkool gaar is
  • Nu kan de slagroom erbij en laat de soep nog heel even doorwarmen
  • Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe ( let op er komt straks nog vrij zoute kaas bij dus wees niet te scheutig met zout)

Kinderen lusten vaak geen bloemkool, probeer er eens een lekker soepje van te maken, misschien dat ze het dan wel lusten

Kinderen lusten vaak geen bloemkool, probeer er eens een lekker soepje van te maken, misschien dat ze het dan wel lusten

  • Vlak voor het serveren ¾ deel van de kaas toevoegen en de soep nog even doorroeren
  • Schep de soep in de kommen en strooi los de laatste gorgonzola over de soep als garnering

Leave a Reply