Recept voor romige pindasoep met kipreepjes

Eerder heb ik al een lekker recept op de site gezet voor spicy vegetarische pindasoep dus deze keer gaan we voor een mildere variant van de pindasoep en deze keer ook met kip.

Kip kan je gewoon mee laten koken met de soep maar het nadeel vind ik dat de kip er dan altijd wat bleekjes uit ziet en dat de kip minder smaak heeft. Deze keer gaan we dus de kipreepjes apart opbakken en pas op het laatste moment toevoegen. De kipreepjes kun je gewoon bakken of je kunt ze lekker marineren met jouw favoriete kruiden. Ik ben dan vaak in een luie bui en neem gewoon zo’n bus pittige kipkruiden, smaakt prima en het valt hier thuis goed in de smaak.

Met dit recept kan je pindasoep maken voor 4 personen

 

Ingrediënten voor romige pindasoep met kip

  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel boter (om de kip in te bakken)
  • 2 aardappels
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 100 gram prei
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 100 gram taugé
  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes (voor de garnering)
  • Peper en zout naar smaak
recept voor romige pindasoep met kipreepjes

recept voor romige pindasoep met kipreepjes

Bereiding van dit recept voor romige pindasoep

  • Snij de kipfilet in kleine dunne reepjes en marineer de reepjes met lekkere kruiden
  • Bak de reepjes op in een koekenpan
  • Zet een pan op het vuur met de bouillon en breng de soep aan de kook
  • Schil de aardappels en snij de aardappels in kleine blokjes
  • Maak de prei schoon en snij de prei in dunne halve ringen
  • Als de bouillon kookt de prei en de aardappel toevoegen en 10 minuten laten koken (check daarna even of de aardappels al gaar zijn)
  • Voeg dan de pindakaas toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg nu de ketjap toe samen met de slagroom en verwarm de soep nog heel even
  • Als laatste doe je de taugé door de soep samen met de gebakken kipreepjes
  • Schep de soep in kommen en garneer de soep met een lepeltje gefrituurde uitjes
  • Als je meer pit in de soep wil hebben kan je ook nog een lepeltje sambal toevoegen

Leave a Reply