Recept zoute stengels

Zoute stengels is een van de favoriete bladerdeeg hapjes die je perfect kan gebruiken als garnering bij de soep. Natuurlijk kan je ze ook prima als borrelhapje gebruiken. Kant-en-klaar zijn ze te koop in elke supermarkt maar met een heel klein beetje huisvlijt maak je zelf en dan smaken ze vele malen beter.

Ingrediënten voor zoute stengels
  • Een paar plakjes bladerdeeg
  • Zout (liefst een beetje grove variant vers uit zo’n molentje)
  • 1 ei
Hoe maak je zoute stengels
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad zodat het bladerdeeg niet blijft plakken
  • Rol het bladerdeeg een beetje uit met een deegroller of een fles, dan worden de zoute stengels knapperiger
  • Klop het ei los
  • Bestrijk het bladerdeeg met het ei
  • Strooi het zout over het bladerdeeg, druk het zout een klein beetje aan
  • Snij het bladerdeeg in reepjes
  • Draai de bladerdeegreepjes in een soort spiraal (wokkel vorm)
  • 10 minuten in de oven en klaar ben je.
Je kan het ook op de manier van Karin doen, het wijkt niet veel af van mijn manier.

Per oven kan de baktijd verschillen, als ze goudbruin zijn, zijn de zoute stengels klaar

Per plakje bladerdeeg kan je 4 stengels maken. Je kunt natuurlijk ook extra lange stengels maken door twee plakjes bladerdeeg aan elkaar vast te maken

Varianten op zoute stengels: strooi eens verse peper over het bladerdeeg, of oude kaas, of maanzaad, of sesamzaadjes of andere kruiden…

zoute stengels

zoute stengels kan je prima gebruiken om je soep mee te garneren

Leave a Reply