Rettichsoep met krab

Tot nu toe hebben we steeds vrij bekende soepjes op deze website gezet maar het is nu wel eens tijd voor een lekker en heel nieuw soepje. Rettichsoep is in Nederland vrij onbekend. Toch is rettich een lekkere groente waar je ook prima soep van kan koken.

Rettich is familie van de radijs maar de radijs is een stengelknol en de rettich is een wortelknol. Rettich ziet er oom meer uit als een flinke wortel, maar dan wit. Men noemt rettich ook wel Rammenas of ramenas. De witschillige ramenas is de rettich zoals wij hem kennen.

Rettich kan je ook vrij lang in de koelkast bewaren. Let er op dat rettich nog stevig en hard is als je hem koopt. Als er nog blaadjes aan zitten moeten die er fris en groen uitzien.

Ingrediënten voor rettichsoep met krab

  • 400 gram rettich in plakjes
  • Bosje radijsjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels zoete pittige chilisaus
  • 1 liter groente bouillon
  • Snuf zout
  • Cayennepeper
  • Knoflookpoeder
  • 250 gram krabsticks
  • 1 dl slagroom

Hoe maak je rettichsoep met krab

  • Maak de rettich schoon, met een dunschiller gaat dat heel eenvoudig. Snij de rettich in plakjes.
  • Maak de radijsjes schoon en snij de radijsjes in vieren
  • Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit de radijsjes en de rettich als de olie goed heet is.
  • Roer nu de chilisaus er doorheen en voeg daarna de groentebouillon toe
  • Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes door sudderen
  • Breng de soep op smaak met Cayennepeper, zout en knoflookpoeder
  • Snij de krabsticks in kleine stukjes en doe die ook in de soep
  • Laat de soep nog even doorkoken zodat ook de krabsticks lekker warm worden
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Roer de slagroom door de soep
  • Schep de soep in de kommen en serveer de soep als de soep nog lekker heet is

Radi

Rettich smaakt heerlijk door de soep. foto: oberau-online http://www.flickr.com/photos/oberau-online/

 

Leave a Reply