Romige Broccolisoep voor klunzen

Dit is een soep recept uit de serie soep recepten voor klunzen. In de serie soep voor klunzen proberen we met extra veel foto’s een lekkere en gezonde soep te maken die niet te moeilijk is maar die wel heel erg lekker smaakt. Dus ook al ben je niet zo handig in de keuken: probeer een van deze makkelijke soep recepten, je zult zien dat ook jij als kluns in de keuken heerlijke zelfgemaakte soep kunt maken. Deze keer maken we Romige Broccolisoep maken. Een kind kan de was doen, je zult het zo zien. Enne, met al die groente en relatief weinig vet is het ook nog eens een gezonde soep ook. Lang leve de vitamientjes.

Dit recept voor broccolisoep is voor 4 personen

Ingrediënten voor Romige Broccolisoep

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 3 a 4 eetlepels crème fraiche of boursin cuisine light
  • Peper en zout
  • Iets lekkers om de Broccoliroomsoep mee te garneren (croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes)

ingredienten voor romige broccolisoep

ingredienten voor romige broccolisoep

Bereiding Romige Broccolisoep

  • Maak de uien schoon en snipper de uien

Maak de uien schoon en snipper de uien

Maak de uien schoon en snipper de uien

  • Doe de 2 eetlepels olie in de soeppan en verhit de olie

doe de olijfolie in de pan

doe de olijfolie in de pan

  • Als de olie heet is het vuur iets zachter zetten, anders branden de uitjes meteen aan
  • Doe nu de uitjes in de pan en laat ze langzaam bakken tot ze mooi glazig en goudgeel worden
  • Dit duurt een minuut 10, heb je mooi de tijd om de rest van de ingrediënten te snijden

 De uitjes beginnen hier al glazig te worden

De uitjes beginnen hier al glazig te worden

  • Snij de broccoli van het stammetje af zodat je mooie roosjes krijgt. De grote stukken snij je nog een keer doormidden.

Hier snijden om broccoli roosjes te maken

Hier snijden om broccoli roosjes te maken

  • Schil de aardappel en snij de aardappel in kleine blokjes

De geschilde aardappel in kleine blokjes snijden

De geschilde aardappel in kleine blokjes snijden

 Kleine blokjes aardappel

Kleine blokjes aardappel

  • Als de uien klaar zijn doe je de aardappels en de broccoliroosjes in de pan

De aardappel en de broccoli kunnen ook in de pan als de uien klaar zijn

De aardappel en de broccoli kunnen ook in de pan als de uien klaar zijn

Alle groente zit nu in de pan

Alle groente zit nu in de pan

  • Doe er nu 1 liter water bij
  • Verkruimel de twee bouillonblokjes boven de pan

1 liter water toevoegen en de 2 bouillonblokjes boven de pan verkruimelen

1 liter water toevoegen en de 2 bouillonblokjes boven de pan verkruimelen

  • Breng het geheel aan de kook, het kookt als je de bouillon ziet borrelen

De soep kookt, nu nog 15 minuten zachtjes door laten koken

De soep kookt, nu nog 15 minuten zachtjes door laten koken

  • Laat de soep met de deksel op de pan nog 15 minuten op laag vuur doorkoken, af en toe roeren
  • Zet nu de blender in de pan en pureer de soep tot hij redelijk glad is, een paar stukjes in de soep is helemaal niet erg

Zet de staafmixer in de pan en pureer tot je een redelijk gladde soep hebt

Zet de staafmixer in de pan en pureer tot je een redelijk gladde soep hebt

De gepureerde Broccoli soep

De gepureerde Broccoli soep

  • Nu moet je even proeven, er moet waarschijnlijk nog wat zout en peper bij.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak
  • Roer nu 3 a 4 eetlepels crème fraiche of Boursin cuisine light door de soep

 Peper en zou toevoegen naar smaak en de creme fraiche of de Boursin cuisine light door de soep roeren

Peper en zou toevoegen naar smaak en de creme fraiche of de Boursin cuisine light door de soep roeren

  • Even goed doorroeren
  • Schep de soep in een kom en garneer de soep met waar je het meeste trek in hebt, croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes het maakt niet uit.

De Broccoli room soep is klaar, laat iedereen versteld staan van jouw zelfgemaakte soep

De Broccoli room soep is klaar, laat iedereen versteld staan van jouw zelfgemaakte soep

  • Serveer de soep en laat iedereen versteld staan dat jij, als erkende keukenkluns, een echte zelfgemaakte Broccoli room soep hebt gemaakt

Ik hoor graag reacties van keuken klunzen en ook van meer ervaren koks of het is gelukt en natuurlijk ook of het goed gesmaakt heeft

 

Latest Comments

  1. Kirsten 12 december 2012
    • admin 13 december 2012
  2. Armande 18 februari 2013
    • admin 23 februari 2013
  3. Armande 4 maart 2013
  4. Ton 15 april 2013
  5. Dean en Sarah 15 september 2013
    • admin 15 september 2013
  6. pien 7 november 2013
    • admin 8 november 2013
  7. Corina 13 november 2013
    • admin 14 november 2013
  8. Marianne 16 januari 2014
    • admin 18 januari 2014
  9. Annemiek 24 januari 2014
  10. Jeannette 8 maart 2014
  11. Karin 6 april 2014
    • admin 7 april 2014
  12. elizah 21 mei 2014
    • admin 21 mei 2014
  13. Engelien 6 juli 2014
  14. Peter 12 januari 2015
    • admin 13 januari 2015
  15. Daniëlle 24 september 2015

Leave a Reply