Romige champignonsoep maken

Champignonsoep maken is lekker en leuk. Ik ben absoluut niet tegen het gebruik van blikjes maar champignons uit blik zijn gewoon niet lekker, verse champignons zijn juist heerlijk dus champignonsoep maak ik het liefste zelf, met echte verse champignons.

Champignons zijn regelmatig in de aanbieding en sla ik mijn slag: ik maak een grote pan heerlijke verse soep met dit soep recept. Dan heb ik voor weinig geld een heerlijke soep met lekker veel verse groente.

Zeker in de winter maak ik deze soep met lekker uitgebakken spekjes. In de zomer kies ik vaker voor de vegetarische variant zonder de spekjes. Ik weet niet wat het is met de winter maar koude temperaturen vragen soms om lekkere spekjes. Minder gezond, ik weet het, maar het is zo gigantisch lekker.

Met dit recept maak je voor 4 personen een lekkere, verse romige champignonsoep

Ingrediënten romige champignonsoep

  • Klontje boter
  • 700 gram champignons
  • 1 ui
  • 900 ml bouillon
  • 150 ml crème fraiche
  • 3 eetlepels verse dragon
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • Peper en zout naar smaak

Romige champignonsoep maak je natuurlijk met verse champignons

Romige champignonsoep maak je natuurlijk met verse champignons

Hoe maak je romige champignonsoep?

  • Snipper de ui en bak de ui met een beetje boter in de pan. Na 10 minuten zijn de uien mooi glazig
  • Ondertussen de champignons schoonmaken en in stukken snijden
  • Bak de champignons 5 minuten samen met de uien
  • Nu de bouillon toevoegen samen met de verse dragon en kook de soep ongeveer 20 minuten
  • Ondertussen in een koekenpan de spekjes uitbakken
  • Met een staafmixer pureer je de soep
  • Schep nu de crème fraiche door de soep en breng de soep op smaak met peper en zout
  • Schep de soep in kommen en garneer de romige champignonsoep met de uitgebakken spekjes

Wist je trouwens dat een scheutje sherry door de soep ook heel erg lekker is?

dragon

verse dragon door de champignonsoep…jammie

 

 

Leave a Reply