Romige kerriesoep met kip eenvoudig

Dit is een van de meest eenvoudige soep recepten. Deze gebonden kerriesoep kun je op heel veel manieren verder aankleden. Je kunt er nog meer kruiden aan toevoegen zoals tijm, ketoembar een laurierblaadje maar je zou ook een appeltje kunnen toevoegen of wat banaan. Een extra vleestomaat zou ook niet misstaan maar laten we eerst maar eens een eenvoudig kerriesoepje maken.

De kip die we toevoegen zijn plakjes flinterdun gesneden kipfilet (broodbeleg dus) maar je zou ook kunnen kiezen voor stukjes kipfilet die je vooraf meebakt met de uitjes. De meest simpele manier om kip toe te voegen is kipfilet plakjes dus die heb ik voor dit recept uitgekozen. Dit soep recept is goed voor 4 personen.

Ingrediënten eenvoudige kerrie room soep

  • 1 flinke ui
  • 3 eetlepels bloem (30 gram)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels kookroom
  • 150 gram flinterdun gesneden kipfilet
romige kerriesoep op eenvoudige wijze

romige kerriesoep op eenvoudige wijze

Bereiding eenvoudige kerriesoep

  • Zet een pan op het vuur met een klontje boter
  • De ui pellen en snipperen
  • Fruit de ui in de pan met het kerriepoeder en de cayennepeper
  • nu de bloem in de pan en voeg nu meteen een beetje bouillon toe en blijf goed roeren, later de rest van de bouillon toevoegen
  • Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken
  • Nu de kookroom toevoegen en nog heel even laten doorwarmen
  • Eventueel op smaak brengen met extra peper en zout
  • Ondertussen de flinterdunne kipfilet in reepjes snijden, een klein beetje apart houden om mee te garneren
  • In elke soepkom leg je onderin een beetje kipfilet
  • Soep in de kom doen
  • Garneren met een plukje kipfilet bovenop

Eet smakelijk

Latest Comments

  1. InVo 26 maart 2014

Leave a Reply