Simpele champignon crème soep met ham maken

Je hebt van die combinaties die goed werken, champignons en ham is zo’n combinatie. Dit recept voor champignon crème soep met ham is vrij simpel zelf te maken. Door het gebruik van verse champignons is de smaak lekkerder dan de soep uit een pakje of uit een blikje. Begrijp me goed, ik ben zeker niet tegen dingen die uit een blikje komen, gemak dient de mens maar champignons uit blik is echt no go voor mij. Dit recept met verse champignons is lekker en eenvoudig dus waar wacht je nog op?

Ingredienten voor champignon crème soep met ham

  • 1 eetlepel boter (of een ander bakproduct)
  • 1 ui
  • 1 bekertje crème fraîche (125 gram)
  • 1 pakje flinterdun gesneden ham (100 gram)
  • 250 gram champignons
  • 2 bouillonblokjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding champignon crème soep met ham

  • De champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • De ui pellen en snipperen
  • De ham even in reepjes snijden
  • De soeppan op het vuur zetten met een beetje boter
  • Fruit de uitje tot ze een beetje glazig beginnen te worden
  • Doe champignons ook in de pan en bak de champignons ook nog 5 minuten mee
  • Na 2 minuten ook de ham erbij doen en meebakken
  • Als de champignons gaar zijn de creme fraiche toevoegen en nog even goed doorroeren
  • Nu 1 liter water toevoegen en de bouillonblokjes verkruimelen boven de pan
  • Breng de soep aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe

Garneer de soep met bijvoorbeeld verse bieslook of maak er eens zoute stengels of kaasstengels bij

Eet smakelijk

Romige Champignonsoep met hamreepjes

Romige Champignonsoep met hamreepjes

Leave a Reply