Snelle champignonsoep met een scheutje sherry

Meestal is champignonsoep een vrij romige soep (zo verkopen ze het in blik in de supermarkt) maar een heldere champignonsoep is ook heel erg lekker. Dit is een prima recept om een lekker voorgerecht mee te maken. Gebonden soepen zijn vaak een beetje te machtig als voorgerecht, deze soep is juist lekker helder, daar krijg je juist trek van zonder dat je meteen vol zit.

Even voor de goede orde: we gebruiken dus wel verse champignons he?! Die flubbertjes uit blik zijn niet lekker en komen dus niet in deze lekkere soep.

Omdat ik zelf geen fan ben van gekookte champignons gaan we de champignons lekker bakken in de koekenpan en we voegen ze pas later bij de champignonsoep.

 

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 liter bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 glas sherry
  • Peterselie als garnering
  • Beetje boter om de champignons in te bakken
Champignonsoep met sherry, nét eventjes anders

Champignonsoep met sherry, nét eventjes anders

Snelle champignonsoep maken met sherry, hoe doe je dat?

  • De ui pellen in stukjes snijden
  • In een koekenpan de uitjes fruiten (ongeveer 5 minuten) en de geperste knoflook ook meebakken
  • De champignons schoonmaken en in plakjes snijden en meebakken met de uitjes
  • Als de champignons mooi bruin zijn haal je pan van het vuur
  • De champignons en uien in een soeppan doen samen met de (warme) bouillon en nog eens 5 minuten laten doorpruttelen, dan de sherry door de soep doen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • Soep in kommen scheppen en garneren met een beetje peterselie

Leave a Reply