Snelle mosterdsoep maken

Mosterdsoep maken is helemaal niet moeilijk. Veel mensen denken dat het moeilijk is omdat de soep kant-en-klaar in de supermarkt vaak in de luxere sta-zakken zit maar niets is dus minder waar. Met dit recept heb je in een mum van tijd een simpele lekkere mosterdsoep op tafel staan.

In dit geval gaan we een heel grove mosterd gebruiken: de Groninger mosterd. De mosterdzaadjes zijn niet, of heel grof gemalen. Dat geeft deze Groningse Mosterdsoep zijn volle krachtige smaak.

Om het feest toch een beetje compleet te maken gaan we de soep garneren met een uitgebakken reepje uitgebakken ontbijtspek. Dat reepje ontbijtspek leggen we als laatste op de soep, loopt het water je nu al in de mond? Aan de slag dan maar!

Met dit recept kan je 4 koppen mosterdsoep maken

Ingrediënten voor snelle Groninger Mosterdsoep

  • 1 liter bouillon
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 4 eetlepels Groninger mosterd
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek (van die langwerpige plakjes)
  • Peper en zout naar smaak
Bij Groninger mosterd worden de zaadjes niet of grof gemalen, dat smaakt heerlijk in mosterdsoep

Bij Groninger mosterd worden de zaadjes niet of grof gemalen, dat smaakt heerlijk in mosterdsoep

Groninger mosterdsoep maken, hoe doe je dat?

  • De bloem vooraf even door een zeef halen
  • In een pan de boter langzaam laten smelten, de boter moet niet verkleuren
  • Blijf roeren met een houten lepel en voeg langzaam de bloem toe
  • Laat de roux een paar minuten garen en blijf steeds roeren
  • Voeg de bouillon langzaam toe en blijf ook nu roeren
  • Verwarm de soep ongeveer 10 a 15 minuten
  • Ondertussen in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek uitbakken tot de droog krokant zijn
  • De mosterd en de slagroom toevoegen aan de bouillon en nog heel even doorwarmen
  • Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen
  • De soep in de kommen scheppen en garneren met een plakje uitgebakken ontbijtspek

Deze soep is ook lekker met wat extra preiringetjes of met een lente-uitje

Leave a Reply