Uiensoep met Dubbel Bier

Een heerlijk uiensoep recept met bier. Door gebruik te maken van een dubbel bier krijgt de soep een heerlijke en bijzondere smaak. Dubbel bieren hebben vaak een extra volle smaak met een toets van karamel waardoor het uitstekend te gebruiken is in de uiensoep. Door het koken zal de alcohol grotendeels verdampen.

Ingrediënten voor Uiensoep met dubbel bier (voor 4 personen)
  • 600 gram uien
  • 100 gram boter om de uien in te bakken
  • 50 gram bloem om de soep mee te binden
  • 8 deciliter runderbouillon
  • 2 deciliter Grimbergen Dubbel (of een ander merk dubbel bier)
  • 2 teentjes knoflook
  • Versgemalen peper en zout
  • 4 sneetjes stokbrood
  • Geraspte kaas
Bereiding Uiensoep met dubbel bier
  • Pel de uien en snij de uien in halve ringen
  • Zet een pan op het vuur en smelt de boter
  • Doe nu de uien in de pan en laat de uien op een laag vuur in ongeveer een half uur mooi goudgeel worden
  • Regelmatig de uien even omscheppen
  • Verwarm de oven/grill vast voor op 200 graden
  • Roer nu de bloem door de uien blijf de uien goed omscheppen
  • Doe nu de bouillon er al roerend bij
  • Breng de soep aan de kook
  • De soep moet je nu 10 minuten zachtjes laten koken (af en toe roeren)
  • Roer nu de Grimbergen Dubbel bier door de uiensoep
  • Maak de knoflook schoon en pers de twee teentjes uit boven de pan
  • Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Doe de soep in vuurvaste kommen, leg het stokbrood er op en bestrooi rijkelijk met kaas
  • Zet de kommen in de oven.
  • De soep is klaar als de kaas gesmolten is

Deze uiensoep moet je direct heet opdienen. Overgebleven soep kan je trouwens perfect invriezen.

 

Uiensoep smaakt heerlijk en is heel eenvoudig zelf te maken

Uiensoep smaakt heerlijk en is heel eenvoudig zelf te maken

Leave a Reply