Uiensoep recept om van te watertanden

Uiensoep recepten verschillen onderling niet veel van elkaar, je hebt uien nodig, bouillon, brood en kaas. Dat zijn en blijven de basics voor uiensoep. Toch kan je er wel je eigen draai aan geven. In dit recept doen we er bijvoorbeeld lekker witte wijn bij.

Uiensoep is heerlijk en budgetvriendelijk

Uiensoep is trouwens een super budgetvriendelijk recept. De belangrijkste ingredienten zijn heel goedkoop. Op dit moment zijn de uien in de bonus, een kilo voor nog geen 50 cent. In deze tijd van crisis ook niet onbelangrijk toch? We willen wel lekker eten maar als het goedkoop uitvalt is het misschien nog een beetje lekkerder. Het allerlekkerste van uiensoep is wel het brood met gegratineerde kaas uit de oven. Soep waarbij je echt met een lepel een gat moet maken in de toplaag van lekker gesmolten kaas en brood om bij de soep zelf te komen. Schroom dus niet om je uit te leven met de kaas, dat is de kers op de taart.

Dit uiensoep recept is goed voor 4 personen

Ingredienten voor uiensoep

  • 5 flinke uien
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 4 sneden wit brood
  • 40 gram geraspte kaas (meer mag ook mjammie)
  • Boter om de uien in te fruiten
  • Peper en zout
  • Evt een snufje paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
uien vormen de basis van dit uiensoep recept maar de gesmolten kaas is de kers op de taart, heerlijk!

uien vormen de basis van dit uiensoep recept maar de gesmolten kaas is de kers op de taart, heerlijk!

Bereiding uiensoep

  • Maak de uien schoon en snijd de uien in ringen
  • Zet een pan op het vuur met een beetje boter en fruit de uien op laag vuur tot ze glazig zijn (10 a 15 minuten) op het laatst nog even een teentje knoflook persen en toevoegen
  • Doe nu de bouillon en de witte wijn bij de uien en laat de soep nog 20 minuten sudderen
  • Naar smaak peper en zout toevoegen
  • Verwarm de oven voor (grill stand)
  • Schep de uiensoep in vuurvaste kommen en leg een sneetje brood op de soep (korstje verwijderen en bijsnijden zodat het in de soepkom past)
  • Kaas over het brood strooien, eventueel een snufje paprikapoeder over de kaas strooien en nog even gratineren onder de grill, als de kaas helemaal gesmolten is, is de soep klaar
  • Direct opdienen en waarschuwen voor de hete soepkom!

Leave a Reply