Vegetarische aardappelsoep met prei wortel en uien

Dit soeprecept is uitstekend te gebruiken als maaltijdsoep. Het voordeel is dat het een vegetarische soep is maar voor de vlees liefhebbers kun je er natuurlijk prima een stukje rookworst of uitgebakken spekjes aan toevoegen.

Ingrediënten voor Aardappelsoep met groente

  • 1 kilo aardappels
  • 2 flinke uien
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • Beetje boter voor het bakken van de uitjes en de prei
  • 1 1/4 liter bouillon
  • 125 ml crème fraiche
  • Verse bieslook om mee te garneren

Bereiding vegetarische aardappelsoep

  • De aardappels schillen en in blokjes snijden
  • De winterpeen schoonmaken en in blokjes snijden
  • Zet een flinke soeppan op het vuur en laat de boter smelten
  • De uien pellen en snipperen
  • De prei in halve ringen snijden
  • Fruit nu de uien in de pan samen met de prei (5 min)
  • Als de uien mooi glazig zijn de (hete) bouillon erbij doen samen met de aardappelblokjes
  • Nu ook de winterpeen blokjes toevoegen
  • Laat de boel een minuut of 40 rustig doorkoken
  • Met een staafmixer de soep pureren (persoonlijk pureer ik liever niet tot het helemaal glad is, je mag best nog een paar stukjes groente terug vinden)
  • Nu de crème fraiche door de soep heen roeren
  • Proef even hoe de soep smaakt en voeg peper en zout toe naar smaak (als je een versie maakt met uitgebakken spekjes of met rookworst dan hoef je maar weinig zout toe te voegen)
  • Eventueel garneren met wat verse bieslook

 

Latest Comments

  1. lianne 10 januari 2013
    • admin 10 januari 2013

Leave a Reply