Vegetarische courgettesoep met lekker veel knoflook

Courgettesoep kan je op verschillende manieren maken. Er staan al heel wat recepten op deze site, hier staat het overzicht met alle recepten voor courgettesoep. Er komen er steeds meer bij.

Dit recept blinkt uit in simpelheid en gemak, ook al heb je nog weinig ervaring in de keuken, dit recept kan bijna niet mislukken. Er gaat lekker veel verse groente in dus met die vitamientjes zit het wel goed.

Dit recept is vegetarisch maar voor de vleesliefhebbers: wat dacht je van een reepje uitgebakken spek zo schuin over de kom heen? Dat staat ook nog eens heel mooi.

Ingrediënten voor vegetarische courgettesoep

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook (kan ook met minder hoor)
  • 1 pakje/doosje roomkaas
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout

Courgettesoep met lekker veel knoflook voor een extra pittige smaak

Courgettesoep met lekker veel knoflook voor een extra pittige smaak

Bereiding van lekkere courgettesoep zonder vlees

  • De courgette in kleine blokjes snijden
  • Ui schoonmaken en snipperen
  • Zet een soeppan op het vuur met een beetje boter
  • Bak hierin de uien tot ze glazig beginnen te worden
  • Ondertussen de prei schoonmaken en in halve ringen snijden
  • Als de uien wat glazig worden de teentjes knoflook boven de pan uitpersen, courgette en prei toevoegen en nog even blijven verwarmen en een paar keer alles goed omscheppen
  • Nu de bouillon toevoegen en alles zachtjes aan de kook brengen
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken en haal de pan van het vuur
  • Nu kan je de kruidenkaas door de soep roeren, de soep is lekker zacht en romig van smaak door de Boursin (of een andere roomkaas) Naar smaak peper en zout toevoegen
  • Als alle roomkaas gesmolten is roep je “aan tafel!”
  • De soep heet serveren

Leave a Reply