Vegetarische courgettesoep met mozzarella

Na een aantal lekkere recepten voor courgettesoep met zalm, courgettesoep met spekjes nu dan ook een lekker recept voor vegetarische courgettesoep. Heerlijk met mozzarella! Een lekker Mediterraans soepje.

Je kunt deze courgettesoep op twee verschillende manieren maken:

A)     als een heldere soep met stukjes courgette

B)      als een meer gebonden soep, dan moet je de soep nog even pureren voor het opdienen, in beide gevallen een heerlijk gezond soepje

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten voor vegetarische courgettesoep

  • 3 kleine courgettes
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • Verse basilicum (hoeveelheid naar smaak)
  • Peper en zout naar smaak (niet te zuinig doen, flink kruiden maakt de soep wat pittiger)

Vegetarische courgettesoep maken, hoe doe je dat?

  • De courgettes in kleine blokjes snijden
  • Uitje pellen en snipperen
  • De gedroogde tomaatjes in reepjes snijden
  • In de soeppan wat olijfolie verwarmen en de ui glazig bakken
  • De courgette toevoegen samen met de uitgeperste knoflookteentjes
  • Nog een minuut of 5 de uien met de courgette laten stoven
  • Nu de groentebouillon toevoegen en de soep aan de kook brengen
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken

A)     Voor de heldere variant:

  • Voeg de laatste 5 minuten ook de gedroogde tomaatjes toe
  • De mozzarella in blokjes snijden en op het laatst door de soep doen
  • Even proeven en de soep op smaak brengen met peper en zout (royaal)
  • De soep in kommen scheppen en garneren met wat verse basilicum

B)      Voor de gepureerde variant:

  • Als de soep 20 minuten gekookt heeft dan de soep pureren met een staafmixer
  • De gedroogde tomaatjes daarna toevoegen samen met de blokjes mozzarella
  • Even proeven en de soep smaak brengen met peper en zout (royaal)
  • Garneren met de verse basilicum

Leave a Reply