Verse groentesoep maken

De lekkerste verse groentesoep maak je natuurlijk zelf. Verse groentesoep maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens heel erg gezond.

Als je weinig tijd hebt koop je een zakje soepgroente en maak je groentesoep met dit recept, maar als je de moeite neemt om zelf je groente te snijden dan kan je de soep wel helemaal naar je eigen smaak maken, dat is een groot voordeel.

Je kunt met de groentes volop variaties maken. Je kunt er prima wat overgebleven groentes in kwijt die je nog in de koeling hebt liggen (of misschien wel uit je eigen moestuin?)

Dit is een recept voor 4 personen

Wat heb je nodig om zelf verse groentesoep te maken?

  • 2 uien
  • 3 dunne preistengels
  • 2 flinke wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • Bosje kervel
  • 1 liter bouillon (runder of groente, kan beiden)
  • Beetje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 aardappel
  • Peper en zout naar smaak

verse groentesoep maken

verse groentesoep maken

Verse groentesoep maken, hoe doe je dat?

  • De uien pellen en snipperen
  • De wortels schoonmaken en in kleine blokjes snijden
  • De aardappel schillen en in blokjes snijden
  • Zet een pan op het vuur met wat boter en bak hierin de uien glazig
  • Dan de wortel en de aardappelblokjes toevoegen met de uitgeperste knoflookteentjes, laat dit nog een paar minuten zachtjes bakken
  • Ondertussen de prei schoonmaken en in halve ringen snijden
  • Bleekselderij ook fijn snijden
  • Bleekselderij en prei ook nog even meebakken
  • Nu de bouillon toevoegen en de soep aan de kook brengen
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken
  • Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen (je kunt ook een extra bouillonblokje verkruimelen boven de soep)
  • Kervel en peterselie vlak voor het serveren toevoegen
  • De soep opscheppen in kommen of borden en heet serveren

Latest Comments

  1. Roos 24 december 2014

Leave a Reply