Verse Tomatensoep maken met een eenvoudig recept

Tomatensoep maken is wel heel eenvoudig met dit recept. Weinig ingrediënten maar wel lekker vers met echte verse tomaten. Je kunt er natuurlijk nog een heleboel ingrediënten aan toevoegen maar dit is wel de basis voor een lekkere en gezonde tomatensoep.

Een overzicht van alle tomatensoep recepten kan je vinden via deze link

Waarom is deze tomatensoep zo gezond?

In deze soep zit tomaat, heel veel tomaat en verder bijna niets. Alleen een beetje boter om de uien mee te bakken, maar dan heb je de vette ingrediënten ook wel gehad. Dit recept bevat dus heel weinig vet en wel een berg groente dus dat is een cadeautje voor je lijf. Met dit recept kan je tomatensoep maken voor ongeveer 6 personen

Wat gaat er in de verse tomatensoep?

  • 800 gram verse tomaten
  • 1 flinke ui
  • Beetje boter voor het bakken van de uitjes
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 teentje knoflook
met verse tomaten lekkere tomatensoep maken

met verse tomaten lekkere tomatensoep maken

Hoe kan je tomaten ontvellen?

  • Begin met het ontvellen van de tomaten: snij een klein kruisje van ongeveer 1 centimeter aan de bolle kant van de tomaat (dus aan de andere kant van het steeltje). Leg de tomaten daarna ongeveer 1 minuut in kokend water, als het velletje gaat krullen waar je het kruisje hebt gemaakt haal je tomaten uit het water en koel je ze meteen af met heel koud stromend water. (je laat de tomaten even schrikken) Haal nu met een scherp mesje het velletje van de tomaat.

Tomatensoep maken, hoe doe je dat?

  • Snij de ontvelde tomaten in stukjes en haal de pitjes er uit
  • De ui schoonmaken en snipperen
  • Zet een soeppan op het vuur met een beetje boter en fruit daarin de uitjes met de uitgeperste knoflook
  • Als de uitjes glazig zijn dan doe je tomaten erbij en laat nog een paar minuten door pruttelen
  • Doe nu de bouillon erbij, breng de soep aan de kook en laat alles 20 minuten sudderen
  • Naar smaak peper en zout toevoegen
  • Pureer de soep kort met een staafmixer
  • Serveer de soep direct heet in soepkommen (eventueel garneren met een blaadje basilicum)

Tip: voor een extra pittige tomatensoep kun je bij het fruiten van de uitjes een theelepeltje sambal badjak erbij doen Wil je balletjes in de tomatensoep? Lees dan dit artikel

Latest Comments

  1. Gerrie 2 november 2013
  2. lydia 24 december 2017

Leave a Reply