Verse Toscaanse tomatensoep met pasta

Een lekker soep recept voor een goed gevulde verse tomatensoep met een Toscaans tintje. In deze soep voegen we ravioli toe om er een lekkere maaltijdsoep van te maken.

Verse ravioli is meestal het lekkerste om in soep te verwerken. Verse ravioli hoeft maar een paar minuten te koken. Je kunt ook gedroogde ravioli gebruiken maar die heeft wel een paar minuten extra nodig om gaar te worden. Voordeel is wel dat gedroogde ravioli wat goedkoper is. Gebruik in ieder geval NIET zo’n blikje kant en klaar ravioli.

Voor dit recept gebruiken we trouwens verse tomaten maar als je weinig tijd hebt kun je je ze eventueel vervangen door 1 liter gezeefde tomaten uit een pak.

 

Ingredienten voor Toscaanse tomatensoep met ravioli

  • 1,5 liter bouillon
  • 1,5 kilo rijpe tomaten (bijvoorbeeld roma tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke ui
  • 250 gram verse ravioli (als je gedroogde ravioli gebruikt minder grammen nemen)
  • 1 eetlepel oregano
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Toscaanse tomatensoep met pasta en verse tomaten

Toscaanse tomatensoep met pasta en verse tomaten

Bereiding Toscaanse tomatensoep

  • Snipper de uien en bak de uien in de soeppan met een scheutje olijfolie
  • Teentje knoflook even mee laten bakken
  • Ontdoe de tomaten van hun velletje: klein kruisje insnijden en even dompelen in kokend water, dan kun je velletje makkelijk verwijderen
  • Snij de tomaten in vieren en haal de zaadjes er uit
  • Doe nu de bouillon bij de uien en doe tomaten er ook meteen bij
  • Oregano toevoegen
  • Breng de soep aan de kook en laat de soep nog 30 minuten zachtjes door pruttelen
  • Kook in een aparte pan de verse ravioli, kijk even op het pak hoe lang het moet koken
  • Na 30 minuten de soep pureren met een staafmixer
  • De creme fraiche toevoegen en nog even goed doorroeren
  • Nu de ravioli nog even toevoegen en proeven of je nog peper en zout wil toevoegen
  • Soep in kommen scheppen en garneren met een blaadje oregano

Lekker met een stuk ciabatta of donker stokbrood met kruidenboter

Leave a Reply