Zelf knoflook croutons maken in de oven

Croutons kan je kant-en-klaar in een zakje kopen in de supermarkt maar het is veel leuker en goedkoper om ze zelf te maken. Het is ook een prima manier om je oude brood op te maken. Eten is om op te eten, weet je nog wel? Zonde om het weg te gooien. Croutons zijn heerlijk als garnering over de soep maar knoflook croutons smaken ook prima over een salade. Met dit recept kan je zelf heel makkelijk de lekkerste croutons maken.

Ingrediënten voor knoflook croutons uit de oven

  • 4 oude witte boterhammen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie

 

Bereiding knoflook croutons uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de korstjes van het brood af
  • Snij het brood in dobbelsteentjes
  • Snij de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers, pers de knoflook uit boven een schaaltje
  • Doe de olijfolie ook in het schaaltje en meng de olie goed met de knoflook
  • Doe de dobbelsteentjes brood in het schaaltje en meng het brood met de knoflook en de olijfolie zodat alle kanten van het brood een mooi laagje olie hebben
  • Leg de broodblokjes op een bakplaat met een vel ovenpapier en zet de bakplaat in de oven
  • Bak het brood in ongeveer 10 minuten mooi bruin, kan per oven iets verschillen dus kijk even na 5 minuten of het goed gaat
  • Haal na 10 minuten de knoflook croutons uit de oven en laat ze nog even uitlekken op een keukenpapiertje

Croutons kan je het best bewaren in een luchtdichte doos

Knoflookcroutons kan je heel eenvoudig zelf maken in de oven

Knoflookcroutons kan je heel eenvoudig zelf maken in de oven

Leave a Reply