Zelf tomaten groentesoep maken

Het is op dit moment winter, ik zit met een snotneus achter de computer en tijdens de feestdagen is er op onverklaarbare wijze een paar kilo bij gekomen… Tijd voor een lekker en gezond soepje. Die extra vitamientjes kan ik momenteel goed gebruiken (en u wellicht ook)

Soep maken is een leuk klusje maar het moet wat mij betreft allemaal niet al te lang duren dus ik heb het recept lekker simpel gehouden, ik weet dat ik daar veel lezers een groot plezier mee doe. Voel je ook zeker vrij om het één en ander te veranderen aan dit recept als je deze soep zelf maakt. Met wat witte bonen erbij heb je al bijna een minestrone soep te pakken, dat lijkt me ook heel erg lekker.

Deze zelfgemaakte  “gezonde snel klaar tomaten groente soep” is binnen 30 minuten klaar en je kunt er 4 mensen blij mee maken.

 

Ingrediënten tomaten groentesoep

  • 1 liter bouillon (gewoon van bouillonblokjes)
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenblokjes van 400 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. Olijfolie
  • 100 a 150 gram broccoli roosjes (kleine roosjes maken)
  • Peper en zout

tomaten groentesoep

Deze tomaten groentesoep is lekker, snel klaar, en ook nog eens heel gezond

Hoe maak je deze lekkere soep?

  • De kastanjechampignons schoonvegen met een stukje keukenpapier en in plakjes snijden
  • Ui schoonmaken en snipperen
  • Bleekselderij schoonmaken en in plakjes snijden
  • De pan op het vuur zetten met een beetje olijfolie en daarin de kastanjechampignons, de uien en de knoflook lekker opbakken (4 min)
  • De bleekselderij toevoegen en nog 2 minuten meebakken
  • Nu de bouillon toevoegen samen met de tomatenblokjes
  • Breng de soep aan de kook en laat de soep dan nog 15 minuten doorkoken
  • De laatste 4 minuten de broccoliroosjes nog laten meekoken
  • Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen (of niet, dat kan ook)
  • Meteen lekker heet opdienen

Een prima manier om wat extra groente aan je menu toe te voegen.

 

Leave a Reply