Champignonsoep heel eenvoudig

Een leuk simpel soep recept. Je hebt waarschijnlijk bijna alles standaard in je keukenkastje staan behalve de champignons. Ook een handig recept om de champignons die nodig op moeten nog even snel weg te werken want het is zonde om ze weg te gooien.

Ingrediënten voor eenvoudige Champignonsoep
  • 1 doosje champignons van 250 gram
  • Beetje boter om de champignons in te bakken
  • 1 liter bouillon
  • Ongeveer 30 gram bloem (= ongeveer 3 eetlepels)
  • Scheutje room (koffieroom, slagroom, kookroom net wat je in huis hebt)
  • Peper en zout

Romige Champignonsoep met hamreepjes

Bereiding van eenvoudige champignonsoep
  • Borstel de champignons schoon
  • Snij de champignons in plakjes
  • Zet een pan op het vuur met de boter en smoor de champignons 10 minuten in de pan
  • Doe nu de bouillon in de pan
  • Laat de soep 15 minuten rustig koken
  • Doe de bloem in een kommetje en doe daar een klein beetje water bij en roer het tot een papje
  • Doe het bloempapje nu door de soep, wel even blijven roeren
  • Nu kan er nog een scheutje room door de soep
  • Breng de soep verder op smaak met peper en zout

Je kunt de soep garneren met lekkere zelfgemaakte croutons. Een beetje verse bieslook knippen is ook een prima plan. Zoute stengels erbij smaakt ook prima.

Zo zie je maar, dat doosje champignons dat nu toch echt eens op moest heeft zo een prima bestemming gekregen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.