Kan je soep invriezen en hoe lang is bevroren soep houdbaar

Het antwoord is ja, soep invriezen kan prima. In een moderne koelkast met een apart vriesgedeelte kan je soep ongeveer 3 maanden bewaren. Als je alleen een klein vriesvakje hebt binnen de koelkast dan is de bewaartijd wat korter.

Handige tips voor het invriezen: vries de soep in per 1 persoons portie. De meeste mensen maken de porties die ze invriezen veel te groot. Pas dus op als je diepvriesbakjes gebruikt: tot de rand toe vullen is vaak veel te veel soep voor 1 persoon. Probeer het anders eens uit, schep je soep in een soepkom en doe dat in je diepvriesbakje. Als je dat een keer hebt gedaan heb je een beter gevoel voor hoeveel een portie voor persoon is.

Soep invriezen is niet moeilijk maar je moet er wel op letten dat je de soep eerst goed laat afkoelen voordat je de soep in de vriezer doet. Het beste is om de soep snel af te koelen en daarna meteen in de vriezer te doen.

Je kunt de soep ook invriezen in diepvrieszakjes. Je zou zelfs een diepvrieszakje in een soepkom kunnen doen, dan de soep er in doen. Zo weet je zeker dat je portie precies groot genoeg is voor 1 persoon. Knoop het zakje goed dicht en je hebt tot 3 maanden lol van je soep recept.

Tip: dateer je ingevroren producten en zet er ook bij wat het is. Als iets ingevroren is, is het soms moeilijk te herkennen dus ik zet altijd de naam van de soep en de datum waarop ik het invries op mijn diepvriesbakjes. Ik gebruik daarvoor van dat simpele afscheur plakband. Je weet wel, wat plakband wat je gebruikt om af te plakken als je gaat schilderen. Met een stift kan je daar prima op schrijven.

Soep invriezen doe je best per 1-persoons portie
Soep invriezen doe je best per 1-persoons portie

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf altijd de soort soep en de datum op het diepvriesbakje als je soep gaat invriezen

Schrijf altijd de soort soep en de datum op het diepvriesbakje als je soep gaat invriezen

 

3 Comments

  1. Nou, mijn eerste keer Championsoep zelf gekamat! Heerlijk was het. Niet alleen heeft dochter C heerlijk ervan gesmuld, ook paps en mams vonden het fantastisch. Ik heb heel snel wat in diepvriesbakjes moeten doen, anders was alles op mijn man’s bord beland, terwijl ik toch echt ook wat voor C wilde invriezen. Bedankt voor het recept, kijk uit naar het volgende!

  2. Het allerhandigst is, om soep in te vriezen in stevige, rechte, dikke glazen theebekers, mèt een oor (bijv die van de hema voor 1 euro). Je haalt de bekers met soep uit de vriezer (precies het aantal bekers voor het aantal personen dat het wil eten), laat ze eventueel 4 uur ontdooien en verwamt ze dan in de magnetron. Je kunt nu eenvoudig de soep eten, zonder extra afwas.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.