Kerriesoep met kip en kokosmelk

Kerriesoep is lekker pittig van smaak, maar samen met de kokosmelk is het een goddelijke combinatie. Een soepje met Indische invloeden.

Als je in een speciaalzaak komt met specerijen dan sta je echt te kijken hoeveel soorten kerrie er zijn. Op de Albert Cuyp markt in Amsterdam heb je bijvoorbeeld zo’n lekkere specerijenwinkel. Volgens mij heet die winkel De Peperbol. Zeker even kijken daar, als je in de buurt bent.

Ik kies voor deze kerriesoep meestal voor een kerrie met een vrij milde smaak maar natuurlijk kan je ook kiezen voor een niet zo milde variant.

Dit recept voor kerriesoep is goed voor 4 personen.

 

 

Ingredienten voor Kerriesoep met kip en kokosmelk

  • 1 flinke ui
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 pakje/blikje kokosmelk van 200 ml
  • 0,8 liter bouillon
  • 1 mini blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje mais
  • 1 pakje gerookte kipreepjes (200 gram)
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes
Kies je favoriete soort kerrie voor deze kerriesoep mild of juist lekker heet
Kies je favoriete soort kerrie voor deze kerriesoep mild of juist lekker heet

Hoe maak je deze lekkere soep klaar?

  • Eerst even de ui pellen en fijn snipperen
  • Zet een soeppan op het vuur met een eetlepel olie en bak hierin de uien tot ze glazig worden samen met de kerriepoeder.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het nog even goed door elkaar
  • Nu doe je bloem erbij, en heel langzaam voeg je een beetje van de bouillon toe, blijf steeds goed roeren, dit zorgt voor een lekker gebonden soep
  • Nu de rest van de bouillon erbij doen met de kokosmelk
  • Breng de soep langzaam aan de kook en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken
  • Nu de gerookte kipreepjes en de mais in de soep doen en nog even doorwarmen zodat ook de kipreepjes lekker warm zijn
  • Even testen hoe de smaak is en eventueel wat peper (en evt zout) toevoegen naar smaak
  • De soep opdienen in kommen en garneren met gefrituurde uitjes

 

6 Comments

    • Hoi Koos, ja inderdaad meewarmen met de kip. De mais hoeft alleen maar een beetje warm te worden. Heb het erbij gezet in het recept. Bedankt voor de opmerking. Zo maken we met z’n allen een topsite

  1. Lijkt me lekker! Enig idee of het mogelijk zou zijn de bloem te vervangen door bv aardappelen als bindmiddel, i.v.m. glutenvrij dieet?

    • Hoi Richard, bedankt voor je reactie. Ik vrees dat ik niet de expert ben op het gebied van glutenvrije dieet. Wellicht hebben andere lezers daar ervaring mee? Laat dan vooral even van je horen. Het zou leuk zijn als we richard en waarschijnlijk vele anderen kunnen helpen met deze vraag.

  2. Ik was aan het zoeken naar lekkere soepjes en kwam op je website terecht. Wat ben ik daar blij mee! Dit is een heerlijk soepje en ik ga hem vandaag voor de tweede keer maken 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.