Recept groentesoep voor 1 persoon

Verse soep maken is leuk en lekker en zeker ook heel gezond. De meeste recepten zijn echter wel voor minimaal 4 koppen soep en dat is niet altijd handig. Soep kun je prima invriezen maar als je daar geen zin in hebt kun je je ook wenden tot onderstaand super eenvoudige recept voor groentesoep.

Voor dit recept, (nou ja, kun je eigenlijk wel een recept noemen?) gebruik ik soepgroente uit de diepvries. Soepgroente uit de diepvries hoef je niet te ontdooien dus dat is wel lekker makkelijk. Je pakt er gewoon een handje uit en je gooit het in bevroren toestand in de soep. 10 minuutjes doorkoken en klaar ben je.

Is groente uit de diepvries even gezond als verse groente?

Nou, volgens het voedingscentrum is dat wel het geval. Bijkomend voordeel is dat soepgroente uit de diepvries lang houdbaar is, je hoeft dus niets weg te gooien. Ook zijn groentes uit de diepvries vaak heel voordelig qua prijs. Zeker voor singles is het handig om in huis te hebben.

Diepvriesgroente bevat evenveel vitamines als verse groente in de supermarkt. Dat komt door de snelle verwerking. Vanaf het land gaan de groentes meteen naar de fabriek waar ze heel snel worden ingevroren. Dat proces gaat veel sneller dan thuis verse groente invriezen. Als je thuis verse groente gaat invriezen dan gaat het proces trager en ontstaan er ijskristallen waardoor de celstructuur van de groente aangetast kan worden. Voel je dus vooral niet schuldig als je af en toe een pak groente uit de diepvries trekt.

Bouillonblokjes zijn meestal goed voor een halve liter bouillon en dat is ook weer teveel voor 1 persoon. Je kunt dus zo’n blokje halveren of je gebruikt van die simpele bouillonpoeder. Zit meestal los in een klein potje. Ook dit is weer lang houdbaar.

Ingredienten voor groentesoep voor 1 persoon

  • 2 volle theelepels bouillonpoeder
  • 250 ml. water
  • Handje diepvries soepgroente

Bereiding:

  • Water in een pannetje doen
  • 2 schepjes bouillonpoeder toevoegen en aan de kook brengen
  • Als de bouillon kookt dan voeg je een handje diepvries soepgroente toe
  • Laat de soepgroente nog 10 minuten meekoken zodat de groente warm en gaar is
soepgroente uit de diepvries is ideaal als je soep voor 1 persoon wil maken
soepgroente uit de diepvries is ideaal als je soep voor 1 persoon wil maken

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.