Dit is een soep recept uit de serie soep recepten voor klunzen. In de serie soep voor klunzen proberen we met extra veel foto’s een lekkere en gezonde soep te maken die niet te moeilijk is maar die wel heel erg lekker smaakt. Dus ook al ben je niet zo handig in de keuken: probeer een van deze makkelijke soep recepten, je zult zien dat ook jij als kluns in de keuken heerlijke zelfgemaakte soep kunt maken. Deze keer maken we Romige Broccolisoep maken. Een kind kan de was doen, je zult het zo zien. Enne, met al die groente en relatief weinig vet is het ook nog eens een gezonde soep ook. Lang leve de vitamientjes.
Dit recept voor broccolisoep is voor 4 personen
Ingrediënten voor Romige Broccolisoep
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 1 aardappel
- 400 gram broccoli in roosjes
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 3 a 4 eetlepels crème fraiche of boursin cuisine light
- Peper en zout
- Iets lekkers om de Broccoliroomsoep mee te garneren (croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes)

Bereiding Romige Broccolisoep
- Maak de uien schoon en snipper de uien

- Doe de 2 eetlepels olie in de soeppan en verhit de olie

- Als de olie heet is het vuur iets zachter zetten, anders branden de uitjes meteen aan
- Doe nu de uitjes in de pan en laat ze langzaam bakken tot ze mooi glazig en goudgeel worden
- Dit duurt een minuut 10, heb je mooi de tijd om de rest van de ingrediënten te snijden

- Snij de broccoli van het stammetje af zodat je mooie roosjes krijgt. De grote stukken snij je nog een keer doormidden.

- Schil de aardappel en snij de aardappel in kleine blokjes


- Als de uien klaar zijn doe je de aardappels en de broccoliroosjes in de pan


- Doe er nu 1 liter water bij
- Verkruimel de twee bouillonblokjes boven de pan

- Breng het geheel aan de kook, het kookt als je de bouillon ziet borrelen

- Laat de soep met de deksel op de pan nog 15 minuten op laag vuur doorkoken, af en toe roeren
- Zet nu de blender in de pan en pureer de soep tot hij redelijk glad is, een paar stukjes in de soep is helemaal niet erg


- Nu moet je even proeven, er moet waarschijnlijk nog wat zout en peper bij.
- Voeg peper en zout toe naar smaak
- Roer nu 3 a 4 eetlepels crème fraiche of Boursin cuisine light door de soep

- Even goed doorroeren
- Schep de soep in een kom en garneer de soep met waar je het meeste trek in hebt, croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes het maakt niet uit.

- Serveer de soep en laat iedereen versteld staan dat jij, als erkende keukenkluns, een echte zelfgemaakte Broccoli room soep hebt gemaakt
Ik hoor graag reacties van keuken klunzen en ook van meer ervaren koks of het is gelukt en natuurlijk ook of het goed gesmaakt heeft
Ik zal je zeggen dat ik deze soep nu voor de vierde keer maak en ik hem heerlijk vind, maar hem vooral regelmatig maak omdat mijn tweejarige zoontje er steeds om vraagt.
Overheerlijk simpel soepje !!! Ik heb hem ook twee keer gemaakt met bloemkool erbij ook erg lekker.
Een recept om te bewaren bedankt.
Wat leuk om te horen zeg! Ook gaaf dat dit recept bij je zoontje zo in de smaak valt.
Super, ik zocht net zoiets. Ga hem zometeen uitproberen!
Laat je even weten of het allemaal gelukt is?
Ja helemaal gelukt! Mijn bezoek had het ook goedgekeurd. Ik ga zo de mosterdsoep ook uitproberen.
Heb zojuist een soep hierop gebaseerd. Helemaal top! Heb er zelf wat wortel en selderij aan toegevoegd na het pureren en deze nog even mee laten koken. Wilde nog ergens op kunnen knabbelen. Heerlijk! Dank je wel.
Dit recept wat uit de zoekmachine rolde had meteen onze aandacht, twee enorme (vandaag brakke) klunzen dat we zijn 🙂 we gaan ‘m nu maken!
Moet lukken, ook als je brak bent
Klinkt goed! Voor hoeveel personen is dit recept bedoeld?
Is voor 4 personen. Heb het meteen even in de tekst erbij gezet. Bedankt voor je vraag!
Ga de soep vandaag voor de tweede keer maken omdat mijn kinderen er iedere keer om vragen 🙂 Ze vinden het erg lekker en dan is het ook nog eens gezond dus kinderen blij en mama blij.
Leuk om te horen Corina. Een zelfgemaakte verse soep is echt de perfecte manier om wat extra groente aan het menu toe te voegen.
Wij vonden de soep heerlijk, ook onze kinderen smulden ervan!
Leuk om te horen dat de kinderen er ook van smullen!
Heerlijk! ga hem zo voor m’n schoonmoeder maken 😀
Heb hem inmiddels twee keer gemaKt en hij(of zij?) smaakt heerlijk! Gedeelte in de diepvries voor een volgende keer!
Mijn zoontje van 6 gaat kokhalzen van broccoli, maar wonder boven wonder lust hij broccolisoep wel ! Dus perfect, voor deze klunzige keukenprinses om te maken en voor mijn zoontje om te eten… Bedankt…
Grappig he, Karin. Hoe het precies werkt met smaak bij kinderen is vaak vrij onduidelijk. In ieder geval heb jij nu een mooie manier om hem toch af en toe broccoli te laten eten. Volgens mij eten kinderen liever groente in de vorm van soep dan gewoon gekookt of uit de wok. Gelukkig is dit recept lekker makkelijk dus kan je het vaak maken. Als ik de commentaren zo doorlees zijn er veel kinderen die deze soep lekker vinden. Zou ik het eigenlijk broccolisoep voor kinderen moeten noemen?
Kan ook zonder room en aardappels hoor! Meer is minder in dit geval. Ik maak deze soep van een uitje, paar tenen knoflook, stukje gemberwortel en broccoli natuurlijk. supersimpel en lekker!
Gemberwortel in de broccolisoep, wat een goed idee!
Net gemaakt. Smaakt heerlijk
Prima gelukt! Ik heb er een (rood) pepertje en zalm snippers bij gedaan. Smaakt heerlijk.
zalm bij de broccolisoep is altijd lekker. Goed idee!
lekkere soep heb hem vandaag gemaakt! ik vond alleen de boursin iets te sterk smaken.
weet je toevallig hoeveel calorieën er in een kom van deze soep zit?