Romige Broccolisoep voor klunzen

Dit is een soep recept uit de serie soep recepten voor klunzen. In de serie soep voor klunzen proberen we met extra veel foto’s een lekkere en gezonde soep te maken die niet te moeilijk is maar die wel heel erg lekker smaakt. Dus ook al ben je niet zo handig in de keuken: probeer een van deze makkelijke soep recepten, je zult zien dat ook jij als kluns in de keuken heerlijke zelfgemaakte soep kunt maken. Deze keer maken we Romige Broccolisoep maken. Een kind kan de was doen, je zult het zo zien. Enne, met al die groente en relatief weinig vet is het ook nog eens een gezonde soep ook. Lang leve de vitamientjes.

Dit recept voor broccolisoep is voor 4 personen

Ingrediënten voor Romige Broccolisoep

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • 400 gram broccoli in roosjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 3 a 4 eetlepels crème fraiche of boursin cuisine light
  • Peper en zout
  • Iets lekkers om de Broccoliroomsoep mee te garneren (croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes)
ingredienten voor romige broccolisoep
ingredienten voor romige broccolisoep

Bereiding Romige Broccolisoep

  • Maak de uien schoon en snipper de uien
Maak de uien schoon en snipper de uien
Maak de uien schoon en snipper de uien
  • Doe de 2 eetlepels olie in de soeppan en verhit de olie
doe de olijfolie in de pan
doe de olijfolie in de pan
  • Als de olie heet is het vuur iets zachter zetten, anders branden de uitjes meteen aan
  • Doe nu de uitjes in de pan en laat ze langzaam bakken tot ze mooi glazig en goudgeel worden
  • Dit duurt een minuut 10, heb je mooi de tijd om de rest van de ingrediënten te snijden
 De uitjes beginnen hier al glazig te worden
De uitjes beginnen hier al glazig te worden
  • Snij de broccoli van het stammetje af zodat je mooie roosjes krijgt. De grote stukken snij je nog een keer doormidden.
Hier snijden om broccoli roosjes te maken
Hier snijden om broccoli roosjes te maken
  • Schil de aardappel en snij de aardappel in kleine blokjes
De geschilde aardappel in kleine blokjes snijden
De geschilde aardappel in kleine blokjes snijden
 Kleine blokjes aardappel
Kleine blokjes aardappel
  • Als de uien klaar zijn doe je de aardappels en de broccoliroosjes in de pan
De aardappel en de broccoli kunnen ook in de pan als de uien klaar zijn
De aardappel en de broccoli kunnen ook in de pan als de uien klaar zijn
Alle groente zit nu in de pan
Alle groente zit nu in de pan
  • Doe er nu 1 liter water bij
  • Verkruimel de twee bouillonblokjes boven de pan
1 liter water toevoegen en de 2 bouillonblokjes boven de pan verkruimelen
1 liter water toevoegen en de 2 bouillonblokjes boven de pan verkruimelen
  • Breng het geheel aan de kook, het kookt als je de bouillon ziet borrelen
De soep kookt, nu nog 15 minuten zachtjes door laten koken
De soep kookt, nu nog 15 minuten zachtjes door laten koken
  • Laat de soep met de deksel op de pan nog 15 minuten op laag vuur doorkoken, af en toe roeren
  • Zet nu de blender in de pan en pureer de soep tot hij redelijk glad is, een paar stukjes in de soep is helemaal niet erg
Zet de staafmixer in de pan en pureer tot je een redelijk gladde soep hebt
Zet de staafmixer in de pan en pureer tot je een redelijk gladde soep hebt
De gepureerde Broccoli soep
De gepureerde Broccoli soep
  • Nu moet je even proeven, er moet waarschijnlijk nog wat zout en peper bij.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak
  • Roer nu 3 a 4 eetlepels crème fraiche of Boursin cuisine light door de soep
 Peper en zou toevoegen naar smaak en de creme fraiche of de Boursin cuisine light door de soep roeren
Peper en zou toevoegen naar smaak en de creme fraiche of de Boursin cuisine light door de soep roeren
  • Even goed doorroeren
  • Schep de soep in een kom en garneer de soep met waar je het meeste trek in hebt, croutons, zoute stengels, verse bieslook, gefrituurde uitjes het maakt niet uit.
De Broccoli room soep is klaar, laat iedereen versteld staan van jouw zelfgemaakte soep
De Broccoli room soep is klaar, laat iedereen versteld staan van jouw zelfgemaakte soep
  • Serveer de soep en laat iedereen versteld staan dat jij, als erkende keukenkluns, een echte zelfgemaakte Broccoli room soep hebt gemaakt

Ik hoor graag reacties van keuken klunzen en ook van meer ervaren koks of het is gelukt en natuurlijk ook of het goed gesmaakt heeft

 

24 Comments

  1. Ik zal je zeggen dat ik deze soep nu voor de vierde keer maak en ik hem heerlijk vind, maar hem vooral regelmatig maak omdat mijn tweejarige zoontje er steeds om vraagt.
    Overheerlijk simpel soepje !!! Ik heb hem ook twee keer gemaakt met bloemkool erbij ook erg lekker.
    Een recept om te bewaren bedankt.

  2. Heb zojuist een soep hierop gebaseerd. Helemaal top! Heb er zelf wat wortel en selderij aan toegevoegd na het pureren en deze nog even mee laten koken. Wilde nog ergens op kunnen knabbelen. Heerlijk! Dank je wel.

  3. Dit recept wat uit de zoekmachine rolde had meteen onze aandacht, twee enorme (vandaag brakke) klunzen dat we zijn 🙂 we gaan ‘m nu maken!

  4. Ga de soep vandaag voor de tweede keer maken omdat mijn kinderen er iedere keer om vragen 🙂 Ze vinden het erg lekker en dan is het ook nog eens gezond dus kinderen blij en mama blij.

  5. Heb hem inmiddels twee keer gemaKt en hij(of zij?) smaakt heerlijk! Gedeelte in de diepvries voor een volgende keer!

  6. Mijn zoontje van 6 gaat kokhalzen van broccoli, maar wonder boven wonder lust hij broccolisoep wel ! Dus perfect, voor deze klunzige keukenprinses om te maken en voor mijn zoontje om te eten… Bedankt…

    • Grappig he, Karin. Hoe het precies werkt met smaak bij kinderen is vaak vrij onduidelijk. In ieder geval heb jij nu een mooie manier om hem toch af en toe broccoli te laten eten. Volgens mij eten kinderen liever groente in de vorm van soep dan gewoon gekookt of uit de wok. Gelukkig is dit recept lekker makkelijk dus kan je het vaak maken. Als ik de commentaren zo doorlees zijn er veel kinderen die deze soep lekker vinden. Zou ik het eigenlijk broccolisoep voor kinderen moeten noemen?

  7. Kan ook zonder room en aardappels hoor! Meer is minder in dit geval. Ik maak deze soep van een uitje, paar tenen knoflook, stukje gemberwortel en broccoli natuurlijk. supersimpel en lekker!

  8. lekkere soep heb hem vandaag gemaakt! ik vond alleen de boursin iets te sterk smaken.

    weet je toevallig hoeveel calorieën er in een kom van deze soep zit?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.